Tomislav Radotić: “Imamo dobru momčad, vjerujem u uspješnu sezonu”

Ovog ljeta Tomislav Radotić preuzeo je klupu Cibalije koja je u triler završnici osigurala ostanak u 2. HNL, a u novoj sezoni Nebeskoplave čeka još teži posao, no treneru ne nedostaje optimizma.

Oglas

– Praktično smo zadržali kompletnu momčad, doveli smo nekoliko pojačanja na pozicijama za koje smo procijenili da smo deficitarni, a nadam se da ćemo uskoro definirati još poneko pojačanje, ne puno toga jer smatram da smo vrlo dobro posloženi. Kompletne pripreme odradit ćemo kod kuće, imamo tu vrlo dobre uvjete za rad i nisam tražio od uprave da nam se omogući nekakvo putovanje. Svjesni smo da se 2. HNL smanjila, da je sada sigurno kvalitetnija, puno je teških protivnika, ali ja sam stvarno optimist. Uz dobar rad u koji ne sumnjam, imamo momčad koja se neće boriti za ostanak. Nekakve bombastične izjave ne žalim davati, važno je da u novoj sezoni Cibalia napravi iskorak i kroz rezultatski segment ali i kroz samu organizaciju kluba, načine rada i količinu rada jer prostora za napredak svakako imamo – rekao nam je trener Nebeskoplavih.

Oglas

Iako se nad blagajnom Cibalije uvijek nadvijaju sjene sumnje, činjenica da je klub dobio licencu iz prvog pokušaja donosi dosta optimizma, a optimizam je i glavni forte novog trenera.

Oglas

– Cibalijine su mlađe kategorije izborile plasman u 1. HNL, to je sjajna stvar za njihov razvoj, a i mi ćemo se potruditi dati priliku nekom od talenata koji dolaze, ima ih, imat će priliku pokazati što mogu, u suradnji sa sportskim direktorom smo označili 3-4 igrača, i sam imam iskustva rada s mladim igračima pa mislim da je to put kojim klub treba ići. Što se samih priprema tiče ne putujemo daleko, sudjelujemo na tri turnira, od čega je onaj u Kuševcu ujedno i generalka s obzirom da će tamo biti vrlo jaki suparnici, tu ćemo provjeriti sve igrače, praktično dvije momčadi i vidjeti kako svi dišu i što smo odradili u pripremama – zaključio je Radotić za Sportalo.

Pripreme Cibalije kreću 7. srpnja, a pripreme se odrađuju u Vinkovcima, prva provjera biti će protiv Zrinskog iz Jurjevca, dok je generalka kako je trener i rekao u Kuševcu, za sada protiv nepoznatog protivnika čije ime ovisi o ishodu polufinalnih dvoboja.