Tomislav Jurić postao svjetski prvak u kategoriji kanua jednokleka

U Rumunjskoj je u gradu Pitestiju započelo Svjetsko masters prvenstvo u maratonu u disciplini kajak i kanua na mirnim vodama. U konkurenciji 30 država našla se i Hrvatska koju predstavljaju Miroslav Lipovac i Tomislav Jurić. Nakon prvog dana natjecanja Tomislav Jurić postao je svjetski prvak u kategoriji kanua jednokleka od 35-39 godina na dionici dugoj 15,4 km.

Oglas

Od početka do kraja utrke Tomislav je vodio borbu s Argentincem Robertom Palaciosom koji je bio bolji na 3 zahtjevna istrčavanja s čamcem, no Tomislav je to sve nadoknađivao u veslanju te je na kraju ipak uspio slaviti! Slavio je s vremenom 1:26:42.63.

Oglas

Miroslav Lipovac nastupio je u kategoriji kajaka jednosjeda od 55-59 godina. U utrci dugačkoj 19,3km sa 4 istrčavanja Miroslav je osvojio 4. mjesto s vremenom 1:35:38.36. Od početka utrke je bio u vodećoj grupi sa tri Talijana no nažalost na istrčavanjima s čamcem je izgubio priključak te na kraju nije uspio doveslati do medalje. S ekipom su logističku podršku odrađivali Vedran Božić i Dubravko Novaković!

Oglas

Lijepa je ovo uvertira za Europsko prvenstvo u maratonu koje će se održati u našem Slavonskom Brodu 2023. godine!