Tko su najveći favoriti za postati svjetski prvaci u Kataru krajem godine?

Kao što znamo, od 21. studenog do 18. prosinca ove godine održat će se prvo povijesno “zimsko” Svjetsko prvenstvo u Kataru. Iako je naišlo na mnogo negodovanja, ipak će se održati i moglo bi biti jedno od najzanimljivijih koje smo ikada gledali. Na njemu će i Hrvatska braniti svoje povijesno srebro, dok će Francuzi pokušati obraniti svoj naslov svjetskih prvaka.

Oglas

Ljubitelji nogometa i popularnih bonusa za klađenje, poput onih ponuđenih na Mightytips bonus stranici, svakako će doći na svoje, a neki se možda već sada pitaju tko su trenutno najveći favoriti za otići do samog kraja i kako na toj listi favorita stoji Hrvatska. Upravo zato smo odlučili pogledati što kažu stručnjaci i kvote kladionica.

Brazil najveći favorit

Oglas

Iako će Francuska, kao što smo rekli, braniti naslov svjetskih prvaka i još uvijek ima slično kvalitetan igrački kadar kao i 2018. godine, Brazil je skočio na prvo mjesto liste najvećih favorita za osvajanje. Mnogi se s time ne bi složili, no gledajući razne kladionice i aplikacije za sportsko klađenje čini se da gotovo sve one misle podjednako. Ostaje nam tako vidjeti hoće li krajem godine Brazil ispuniti ta očekivanja.

Prate ih branitelji naslova

Oglas

Francuska je pak uvrštena na drugo mjesto, ali razlika u šansama i kvotama između nje i Brazila nije toliko velika. Može se reći da bi čak bilo vrlo isplativo pokušati odigrati na to da će Francuzi obraniti svoj naslov. Oni koji odigraju na ishod u kojem Francuska osvaja Svjetsko prvenstvo i to se zbilja dogodi, osvojit će dobitak koji je oko 7 i pol puta veći od uloga.

Englezi u top 3

Uz Brazil i Francusku, u top 3 najveća favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva ugurala se i Engleska. Uvijek puni entuzijazma i jednog perspektivnog mladog sastava, čini se da su Englezi složili momčad koja bi mogla zaprijetiti svima u Kataru. Podsjetimo, oni su bili četvrti u Rusiji nakon što ih je Hrvatska izbacila u polufinalu, a zatim Belgija dobila u borbi za broncu.

Još dva istaknutija favorita

Ako pogledamo top 5 najvećih favorita za zlato, tu će se naći još dvije europske reprezentacije. Riječ je o Španjolskoj na četvrtom i Njemačkoj na petom mjestu. Naravno, radi se o ekipama koje mogu dobiti bilo koga kada im je dan i definitivno su zasluženo ovako visoko na ljestvici. Ono što će posebno veseliti ljubitelje nogometa i velikih natjecanja su eventualni međusobni susreti spomenutih ekipa koji će sasvim sigurno biti pravi praznici nogometa.

Kako stoji Hrvatska?

Gledajući šanse Hrvatske da bi mogla postati eventualni svjetski prvak, dolazimo do zaključka da nam se baš i ne daju prevelike šanse za taj podvig. Hrvatska se trenutno nalazi na 12. mjestu na listi najvećih favorita, a prosječna kvota na ishod u kojem postajemo prvaci je oko 50. To znači da će svatko tko odigra na to i bude uspješan, ostvariti dobitak koji je čak 50 puta veći od uloga. Bez ikakve sumnje će neki odigrati i na to, a vidjet ćemo hoće li Vatreni uspjeti opravdati njihova povjerenja.

Vrijedi spomenuti i da bi se sve te kvote i šanse za osvajanje još uvelike mogle promijeniti jer do prvenstva ima oko 9 mjeseci, a tu treba kao faktor uzeti i različite potencijalne ozljede i izostanke bitnih igrača kod mnogih reprezentacija. Također, ovo će biti prvo Svjetsko prvenstvo koje će odigrati usred trenutne sezone (2022./23.) i teško je reći u kakvoj će formi koja reprezentacija doći na njega.

U svakom slučaju, postoji nešto posebno u tom iščekivanju i zamišljanju kako bi moglo izgledati ovo Svjetsko prvenstvo. Postoji puno razloga zašto bi moglo nadmašiti naša očekivanja, ali i zašto bi moglo razočarati. Vidjet ćemo što će od toga prevagnuti.