Tko će u MŽNL Brod-Požega?

Pitanje je ovo koje prilično zaokuplja pažnju sportske javnosti pa smo i mi dobili više upita po tom pitanju, no definitivnog odgovora – nema! U slučaju prolaska Tomislava kroz kvalifikacije, otvara se mjesto u Međužupanijskoj ligi.

Oglas

Iz lige su otišle dvije momčadi, Svačić kao prvak u 4. HNL Istok, a Budainka kao posljednja momčad lige u jedinstvenu brodsku 1. ŽNL. U ligu je ušao prvak kvalifikacija s brodske strane Psunj Sokol, te Slavonac iz Bukovlja kao posljednja momčad iz višeg ranga i to bi bilo to da nema komplikacija, naime otvara se mogućnost da Tomislav kroz kvalifikacije izbori viši rang i time otvori još jedno mjesto u MŽNL, a s obzirom da je u ligu već ušao brodski klub, logično bi bilo da se otvara mjesto za klub iz požeške regije.

Oglas

S obzirom da kako sada stvari stoje iz Požeško slavonske županije nema zainteresiranih klubova za ulazak u viši rang, u slučaju odlaska Tomislava gore, vrlo je izvjesno da bi se otvorilo mjesto za Posavac iz Velike Kopanice, ali bi se njihovim odlaskom u MŽNL stvorio problem u 1. ŽNL Brodsko posavskoj koja bi ostala kratka za jedno mjesto, dakle, ponovno kvalifikacije kojima bi se već debelo zagazilo u srpanj.

Oglas

Kako smo doznali, sljedećeg četvrtka je dogovoren sastanak vodećih ljudi oba saveza kada će se donesti i službene odluke o svemu, pa i ona o smanjenju lige na 12 klubova u sljedećoj sezoni. Tada ćemo znati sve detalje, a puno toga će biti jasno već u nedjelju navečer kada se dozna je li Tomislav izborio viši rang. Ako momčad Ivana Pavkovića to ostvari bit će dosta preslagivanja narednih dana i tjedana.