TIP TOP FEST: „Zdravu naciju stvorit će upravo mladi sportaši koji su najbolji ambasadori zdravog života“

Ovogodišnje multisportsko Državno prvenstvo školskih sportskih društava za učenike 5. i 6. razreda u Vinkovcima obogatio je i TIP TOP FEST – mali multimedijski edukativni festival kojim smo više od 400 učenika predstavili novi projekt Tip Top Generation!

Oglas

Hrvatski školski sportski savez održao je novu Završnicu; Državno prvenstvo u graničaru 1. lipnja 2023. godine gdje se od 17 sati do 20 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Vinkovci predstavio je novi projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza i Health Huba – TIP TOP GENERATION!

Oglas

#TipTop Generation projekt stvoren s tvrtkom Health Hub HR – Point of Connection in Healthcare koji je usmjeren na uključivanje djece i mladih u razgovor o sportu, zdravoj prehrani i očuvanju zdravlja. Hrvatski školski sportski savez uključio se u novu inicijativu, primjetivši u koliko se tema i ciljeva poklapa sa zdravstvenim inicijativama mnogih ustanova, uključujući izvrstan think tank koji svakodnevno mijenja svijest o zdravlju i važnosti zdravog života. Upravo i tog razloga HŠSS poziva sve svoje članove da postanu aktivni #ambasadori zdravlja i sporta – članovi Tip Top generacije!

Oglas

Sportašice i sportaši Državnog prvenstva za 5. i 6. razrede tijekom cijelog su popodneva snimali #TipTopGeneration Tik Tok Challenge s učenicima novinarima projekta „Igram, pišem, lajkam“, rješavali edukativni kviz protiv pušenja u aktivnostima partnera iz Mission Oxygena, probali ukusno domaće voće i zdrave smoothije Nestle-a, partnera projekta Vrtim zdravi film, te uživali u plesnim nastupima Plesnog studija Illusion!

Cijelo događanje snimljeno je na našem YouTube kanalu, pogledajte predstavljanje svih naših štandova ovdje.

Uživali smo na našem Tip Top Brunchu kojim smo, zajedno s institucijama poput Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog olimpijskog odbora, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te mnogih drugih, predstavili ideju o promoviranju zdravih navika i sportskih aktivnosti kroz suradnju s mladim generacijama školskog sporta. Već vidimo aktivnost na društvenim mrežama koja nam potvrđuje – mladi sportaši žele s nama podijeliti svoje sportske priče“, potvrdila je Marija Bobinski, Voditeljica komunikacija i odnosa s javnošću HŠSS-a.

Postanite i vi dio #TipTop generacije!

Kako sudjelovati u našem TikTok izazovu? Snimi kratki video do 60 sekundi koji pokazuje zašto si i ti zdravi sportski član #TipTop generacije, primjerice:

1) kako izgleda tvoja zdrava, sportska rutina;

2) pozdrav iz teretane ili sa sportskog terena / dvorane;

3) napravi zdravi doručak ili snack;

4) pozovi članove obitelji ili prijatelje iz kvarta na sportski teren ili u prirodu na jutarnje zagrijavanje;

5) napravi 20 sklekova s najboljim prijateljem ili driblaj loptom;

6) generacijska vježba – video kratke vježbe djed/otac/sin s kćeri/mamom/bakom;

7) prikaz kratke tjelesne aktivnosti umjesto sjedenja;

8) … što god želite, a da bude zdravo, sportski i kreativno.

Objavi na svom social media profilu i tagiraj @skolski_sport i @healthhub_hr (Instagram) i označi #TipTopGeneration #TipTopChallenge #Challenge4Health #Team4Health #Inspire4Health #CroatiaHealthyNation #CroatiaSportNation

Hrvatski školski sportski savez zahvaljuje svima koji su omogućili još jedan prekrasan događaj u školskom sportu, kao i svim posjetiteljima koji su prihvatili ovu inicijativu. Ovim festivalom i Državnim prvenstvom za učenike 5. i 6. razreda završava školska sportska natjecateljska sezona, a Hrvatski školski sportski savez sa svojim partnerima kreće u provedbu projekata poput Sportskih praznika.