Težak ždrijeb za Osijek, ni ostali hrvatski predstavnici nisu puno bolje prošli

“Crni” ponedjeljak za hrvatske predstavnike u Nyonu gdje je obavljen ždrijeb Play offa kvalifikacija za europska natjecanja. Nogometaši Osijeka zaista nisu bili miljenici ždrijeba ove sezone, ZTE je bio jedan od težih protivnika u drugom pretkolu, u trećem su dobili isto tako jedan od najtežih parova, pokazat će se kasnije da je Adanaspor bio jači od Cluja, a ako Bijelo plavi preskoče i Turke kao posljednja prepreka do povijesnog nastupa u skupini Konferencijske lige bit će poraženi iz dvoboja Olympiacosa i Genka.

Oglas

Naravno da je svaki protivnik prolazan, ali je jasno da je pred Bijelo plavima izuzetno težak put do skupine i europske jeseni. Niti ostali hrvatski predstavnici nisu bolje prošli, prvak Dinamo će ovog tjedna u Grčku na noge AEK-u, a ako za tjedan dana na Maksimiru izbori prolaz u posljednjoj rundi kvalifikacija čeka ga odlični Royal Antwerpen, prvak Belgije. U slučaju da Modri zapnu na AEK-u, u borbu za Europsku ligu će protiv boljeg iz dvoboja Kopenhagena i praške Sparte.

Oglas

Najbolje je prošao Hajduk, ako Splićani budu uspješni protiv PAOK-a, njima će na putu do skupine Konferencijske lige stajati pobjednik dvoboja Rosenborg – Hearts, sigurno tko god bio i te kako prolazan protivnik pa je dojam da će Livaja i društvo imati teži posao u predstojećim ogledima protiv Grka. Rijeka je bila miljenica ždrijeba u prva dva kruga, nakon zagrijavanja protiv Kosovara, Jakirovićevu momčad čeka ogled protiv predstavnika Farskih Otoka što bi isto tako trebalo biti apsolvirano bez većih problema, a onda slijedi snažni francuski Lille, momčad koja je protiv Rijeke veliki favorit.

Oglas