Težak poraz Vatrenih na oproštaju s Gradskim vrtom

Gradski vrt bio je sretna oaza Hrvatske nogometne reprezentacije, no u vjerojatno posljednjem nastupu na kultnom stadionu težak poraz Vatrenih od Austrije.

HRVATSKA – AUSTRIJA 0:3

Oglas

Strijelci: 0:1 Arnautović 41′, 0:2 Gregoritsch 54′, 0:3 Sabitzer 57′

Oglas

HRVATSKA: Ivušić – Juranović, Pongračić, Ćaleta-Car, Sosa (od 46. Barišić) – Brozović, Kovačić (od 71. Oršić), Pašalić (od 59. Vlašić) – Majer (od 59. Modrić), Brekalo – Kramarić (od 59. Budimir)

Oglas

AUSTRIJA: Lindner – Danso, Trauner, Wöber (od 77. Friedl) – Lainer (od 46. Trimmel), Laimer, Schlager, Weimann (od 73. Baumgartner) – Sabitzer – Arnautović (od 46. Seiwald), Onisiwo (od 46. Gregoritsch)

Vatreni su utakmicu otvorili super šansom za Marija Pašalića koji je bio neodlučan u odličnoj situaciji i činilo se da će se naši poigrati s Austrijancima. No, ništa od toga, Austrijanci su se konsolidirali, dobro stajali na terenu i lako izlazili na kraj s Vatrenima, a onda u samoj završnici poluvremena i došli do prednosti. Arnautović je pored kamenih svatova zvanih obrana Vatrenih s ruba kaznenog prostora pogodio donji desni kut nemoćnog Ivušića.

Naravno da se u nastavku očekivalo da će Hrvatska dodati gas, no ništa od toga, previše je bilo neraspoloženih pojedinaca u kockastom da bi se to moglo dogoditi. Dapače, deveta minuta nastavka donosi drugi pogodak u Ivušićevoj mreži u režiji Gregortscha, a tri minute kasnije Hrvatsku šokira i Sabitzer pogodivši za nevjerojatnih 0:3. Bio je to i kraj utakmice, povratak je bio nemoguća misija uz sve ono što se vidjelo na terenu, prvi bodovi u novom izdanju Lige nacija odlaze put Beča, a nakon 13 uspješnih domaćinstva na Gradskom vrtu Hrvatska prvi, i posljednji put ovaj stadion napušta poražena.