Težak poraz Plamenih na gostovanju u Celju

Nakon dvije domaće utakmice, poraza od Graza u WABA ligi te pobjede nad Trešnjevkom u Premijer ligi, jučer su košarkašice Plamena odradile i prvo službeno gostovanje sezone u Celju. I nisu se baš dobro provele u Sloveniji.

Oglas

CELJE – PLAMEN 124 – 50 (34:11, 26:23, 34:4, 30:12)

Oglas

Jedna dobra četvrtina nije bila dovoljna niti za ostaviti solidan dojam, dugo se ne pamti ovakav potop požeških košarkašica. Možda će zvučati grubo, ali bez Jelene Ivezić i Emilije Podrug, ništa osim poraza se i nije očekivalo, kad tu dodamo i Miletić jasno je da se dobroj domaćoj ekipi nije moglo parirati. Slovenke imaju čak sedam igračica sa dvoznamenkastim brojem poena, jednostavno je curilo na sve strane, dok u napadu bez učinka spomenutog dvojca tih 50 postignutih poena čak izgleda pristojno. Pod koševima nikako Englmanova ekipa u ovom sastavu nije mogla parirati, čak 62 osvojena skoka Celja u usporedbi s 21 Požežanki sve govori o dominaciji.

Oglas

Dobra stvar je svakako da su se djevojke koje manje igraju okušale na ovoj razini, Lara Benić čak 18 minuta u kojima je zabila 6 poena, nekoliko su dobile i Anabela Berger i Ema Miškulin, to je za njih važno iskustvo tako da izlet u Deželu nije bio uzaludan. Sljedeća utakmica je ponovno na domaćem terenu, u nacionalnom prvenstvu u Grabrik dolazi Split, dok ih u WABI sljedećeg tjedna očekuje put u Beograd na dvoboj protiv Partizana.