/Težak poraz Plamena u Šibeniku UZ BROJNE IZOSTANKE NIJE MOGLO BOLJE
IMG_5090

Težak poraz Plamena u Šibeniku UZ BROJNE IZOSTANKE NIJE MOGLO BOLJE

Košarkašice požeškog Plamena jučer su gostovale u Šibeniku i doživjele najuvjerljiviji poraz sezone. Konačnih -53 zvuči zaista vrlo ružno, no postoje i zaista opravdani razlozi za takav debakl.

ŠIBENIK  – PLAMEN 110 – 57 (28:7, 28:10, 26:21,28:19)

I kompletan Plamen bi se teško nosio protiv Šibenika koji je jedan od tri glavna kandidata za naskov prvaka, a u ovakvom izdanju u kakvom je stigao na Baldekin jednostavno nije imao šanse. Bez Amerikanke Davis, Elle Đukić, Lee Hrmić i Monike Vojvodić koja je samo bila na klupi zbog popunjavanja broja igračica jednostavno se ništa drugo osim uvjerljivog poraza i nije moglo očekivati. Domaći trener Stipe Bralić ima zaista sjajan roster predvođen reprezentativkom Josipom Silov, roster koji je kvalitetniji i širi od Englmanovog, koji je iskoristio sve svoje prednosti ali i strah kod Požežanki na početku utakmice.

IMG_5049

I u tom ogromnom porazu bilo je stvari koje su dobre, koje će koristiti u utakmicama u kojima se može tražiti pobjeda. Prije svega je to Jessica Warren, ali samo u drugom poluvremenu. U prvih 20 minuta izgledala je kao da ju je netko natjerao na parket, dok je u drugom konačno pokazala da može biti vrlo korisna, na kraju se zaustavila na 26 poena i 13 skokova! Double – double učinak ostvarila je i Laura Bašić koja je pokazala da može ono što svi misle da može! I pogoditi šut i razigravat ekipu, 14 poena i 11 asistencija puno govore o tomu, ali možda i još više način kako je vodila ekipu u napadu uz standardno dobro odrađen posao u obrani. I mladost s klupe je skupila određenu minutažu što u ovakvim situacijama dobro dođe, da osjete kako je igrati protiv “velikih cura”.

IMG_5075

I sljedeći vikend je pred Plamenima vjerojatno uvjerljiv poraz, u goste dolazi trenutno najbolja ekipa u državi predvođena Požežankom Anom Vojtulek, dubrovačka Ragusa. Uz povratak Elle i Lee već će to biti ponešto kvalitetniji kadar, no jasno nedovoljan za pobjedu, a nakon toga Plamene čekaju utakmice u kojima se mogu nadati pobjedama, najprije gostovanje u Zadru pa zatim i u Rijeci kod FSV-a. S jednim slavljem u tim utakmicama ispravio bi se krivi korak protiv Splita i napravio veliki korak prema doigravanju.

IMG_5169 IMG_5139 IMG_5092 IMG_5085 IMG_5084 IMG_5036 IMG_5025 IMG_5004 IMG_4975 IMG_4897 IMG_4866 IMG_4782

Podijeli
  •  
  •  
  •