Težak poraz Osječanki u Splitu

Nogometašice Osijeka praktično su ponovno izgubile naslov prvaka Hrvatske, pravo sportsko čudo se treba dogoditi da titula još jednom ne završi u Splitu. Upravo je Split jedina ekipa koja konkurira Osječankama, a u njihovom trećem ovosezonskom okršaju Bijelo plave su doživjele težak poraz, trebalo bi pogledati duboko u arhivu da se nađe sličan posrtaj, vjerojatno i ne postoji kada je riječ o prvenstvenim ogledima.

ŽNK Split – Osijek 7:1 (4:0)

Vranjic – SC Kava. Igralište s umjetnom travom. Bez gledatelja. Utakmica 3. kola Lige za prvaka nogometašica: Split – Osijek 7:1 (4:0). Sudac: Dario Kulušić (Šibenik).

Strijelkinje: 1:0 Kolgjeraj (6.), 2:0 Hadžić (14.), 3:0 Pedić (25.), 4:0 Lubina (37.), 4:1 Baban (56.), 5:1 Pezelj (63.), 6:1 Kolgjeraj (77.), 7:1 Bukač (84.).

Žuti karton: Bukač (Split) i Pranješ (Osijek).

ŽNK Split: Alves, Pedić, Bukač, Dulčić, Kolgjeraj, Dujmović (od 52. Gegollaj), Lubina, Bošnjak, Pezelj, Hadžić (od 89. Šabašov), Medić (od 86. Čanjevac).

Osijek: Slanovic, Baban, Šalek, Lojna, Nevrkla, Kunštek, Lucić (od 65. Laslavić), Pranješ, Balić, Bulut, Conjar.

Poraz je sastavni dio sporta, ne treba praviti dramu oko njega, no činjenica je da puno toga u najuspješnijem nogometnom klubu u državi puno toga ne štima i da ovaj gotovo sigurni gubitak naslova nije slučajan. Odlasci Maje Joščak i Mateje Andrlić kao perjanica i nositeljica kluba bili su jasan signal da klub ne ide u pravom smjeru, danas je to postalo očito i svima koji su živjeli u zabludi. Uz to se dogodio i odlazak Branka Perkovića koji je dugi niz godina na svojim plećima držao klub, a sada je tek jasno koliku je ulogu imao.

Definitivno je vrijeme za reset u klubu, prije svega u načinu na koji se vodi, vjerujemo da će fuzioniranje s NK Osijek potaknuti da se stvari poslože na kvalitetniji način. Što se igračkog kadra tiče daleko od toga da tu nema kvalitete, ali tu kvalitetu treba zadržati, treba dodati vrijednost na deficitarnim pozicijama. Za jedan ozbiljan klub je nevjerojatno da godinama muku muči s najvažnijom karikom u ekipi, vratarkom, da kroz školu nogometa ili dodatnu selekciju se to pitanje ne može dugoročno riješiti. Puno je pitanja za vodstvo kluba, a vremena za odgovore je malo. Neće se djevojke na terenu predati jer u teoriji još sve drže u svojim rukama, ali u praksi je Split pokazao da je bolji, da zna kako iskorisititi nedostatke u Bijelo plavim redovima. Nadamo se da će to biti najbolji motiv da se stvari vrate tamo gdje im je mjesto, ali valja krenuti od temelja!

Foto: ŽNK Split