Teški ispiti za Tomislav i Metalac, Slavonac domaćin Croatiji

Nakon teškog poraza u Šećerani nogometaši Slavonca sada se uzdaju u svoje “krvnike”, sjajna Baranja danas gostuje na Livani i pokušat će srušiti i četvrtog kandidata za naslov prvaka, u proljeće su pali Fešk, Metalac i Slavonac! Već to dovoljno govori koliko je težak posao pred Rudecovom momčadi kojoj su sa Livane u proljeće po bod odnijeli Slavonac i iznenađujuće Slavonija. Pobjedom bi Tomislav stigao na korak do titule, eventualno je može čak i osigurati i proslaviti već danas, no u realnijem razvoju događaja putovao bi u posljednjem kolu u Velimirovac po bodove vrijedne titule prvaka. Metalac gostuje u Đurđenovcu, domaćin je odlična momčad, jako dugo su se vrtili u krugu kandidata za naslov, nedavno su na svom terenu slavili protiv odlične Baranje, a za Metalac im motiva sigurno neće nedostajati. I dok konkurente čekaju snažni protivnici, Slavonac dočekuje Croatiju, kvalitetom momčad koja ipak nije na toj razini, no momčad koja se s tri vezane pobjede vratila u život u borbi za ostanak, motiva joj ne nedostaje i sigurno dolazi skupo prodati kožu visokim porazom u Šećerani uzdrmanom domaćinu.

Oglas

Zanimljivo će biti i u borbi za ostanak, Radnik putuj u Bilje po unaprijed upisane bodove, ako ih doista upiše kući će pjevajući jer će osigurati ostanak u 1. ŽNL i prije posljednjeg kola. Slavonija prodrmana dolaskom novog trenera putuje u Marijance, ako bi slavili priču o raspletu borbe za ostanak bi prolongirali na posljednjih 90 minuta ove sezone. Hajduk je van forme, u posljednjih 10 kola omjer im je 9:1, devet poraza i jedan remi, a posljednje slavlje pamti se još od 5. travnja kada su minimalno slavili u Bilju, i kao takav sigurno budi optimizam kod gostiju da mogu do slavlja i velikih bodova, ali taj omjer sigurno je i motiv domaćinu da sezonu ipak uljepša ponekim bodom.

Oglas

Sve ostalo što se danas igra je zapravo samo stvar prestiža i borbe za poneku poziciju gore ili dolje. Viljevo je domaćin Rataru, Fešk putuje na noge Omladincu u Josipovac, dok će Jedinstvo put Popovca gdje se bodovi teško uzimaju. Zanimljivo je da kolo prije kraja, dok se još uvijek 6 klubova aktivno bori ili za naslov prvaka ili za ostanak rubrika “neodrađene suspenzije” zjapi prazna, samo su tri igrača suspendirana za ovo kolo što je pravi raritet. Sve utakmice 29. kola igraju se danas s početkom u 18,00 sati.

Oglas