/Teški ispiti za slavonske košarkašice BROĐANKAMA POSLJEDNJA SLAMKA SPASA U VIRJU
plamen zadar 2019 00026

Teški ispiti za slavonske košarkašice BROĐANKAMA POSLJEDNJA SLAMKA SPASA U VIRJU

Polako se bliži kraju Prva liga za košarkašice, još su samo tri kola pred njima prije doigravanja. Nažalost slavonske predstavnice su miljama daleko od tih kota, a polako su sve dalje i od borbe za ostanak. No, kakva takva nada još postoji, a dok postoji treba se boriti i nadati pozitivnom raspletu. Pričamo naravno o situaciji koja je aktualna, s obzirom na stanje u Savezu nije isključeno da do kraja bude dobrih vijesti barem za nekog od naših klubova.

Nekako nam je žao mlade brodske ekipe koja je nesumnjivo vrlo talentirana, ali je u 2019. definitivno zapela u velikoj krizi pa ne pokazuju ni ono što objektivno mogu. Ipak, protivnici su bili vrlo teški, a Podravac je iako kvalitetan ipak razina u kojoj dvoboj s njima u Virju nije baš put bez nade. Nema dileme da je Podravac favorit u današnjem susretu, no nada postoji, uz ono što stalno napominjemo nadahnutu utakmicu čitave petorke i malu pomoć fortune…

Fortuna teško može baš toliko pomoći da Plamen priredi nekakvu senzaciju protiv Medveščaka. Bez Ivezić i Vojvodić, sa praktično pet igračica koje će koristiti Englman u tom susretu gotovo je neizvedivo pratiti ritam aktualnih prvakinja.

Možda i najrealnije šanse za pozitivan rezultat u ovom kolu imaju Mursice koje gostuju u Šibeniku. Domaće su lišene svih briga, ne mogu niti gore niti dolje, a Mursa je sigurno silno motivirana nakon prošlotjedne pobjede u slavonskom derbiju nad Plamenom. A i Draženov grad je uvijek inspirativan! Naravno, niti Mursa ne starta kao favorit, Šibenik je igrački kvalitetniji, ali motiv, borba i želja moraju biti na strani Nikšićevih djevojaka. Naravno, šut. Lovrić i Šimunić ili obje ili barem jedna od njih uvijek odrade dobar posao, ako im netko malo pomogne moglo bi biti veselja putem prema Slavoniji.

Subota, 16. ožujka 2019. godine

  • Zagreb: Trešnjevka – Ragusa (ŠŠD Peščenica, početak u 16.30 sati)
  • Zadar: Zadar – Split (Dvorani 3 SC Višnjik, početak u 19 sati)
  • Virje: Podravac-Gigant – Brod na Savi (Školska sportska dvorana, početak u 18.30 sati)

Nedjelja, 17. ožujka 2019. godine

  • Šibenik: Šibenik – Mursa (ŠD Baldekin, početak u 19:00 sati)
  • Požega: Plamen Požega – Medveščak (Sportska dvorana “Tomislav Pirc”, početak u 18 sati)
  • Zagreb: Zagreb – Pula Črnja Tours (SSD Trnsko, početak u 17 sati)
Podijeli
  •  
  •  
  •