Teniski klub Stari Mikanovci kreće sa školom tenisa

Početkom narednog mjeseca na uređenom i spremnom terenu teniskog kluba u Starim Mikanovcima kreće prva runda škole tenisa i odgoja budućih Ivaniševića, Čilića ili budućih Donna Vekić. Prenosimo poziv i objavu sa službene FB stranice putem koje možete prijaviti svoje dijete i dobiti sve potrebite informacije oko škole, ali i rekreativnog igranja ili pak sudjelovanja na natjecanjima koja organizira klub:

Poštovani žitelji naše Općine, kako smo već oglašavali s 01.04.2022., krećemo s prvom organiziranom školom tenisa za osnovno-školsku djecu u povijesti našega mjesta. Još možete prijaviti svoje dijete i putem facebook-a. Poštovani roditelji, srdačan pozdrav od Uprave Teniskog Kluba “Stari Mikanovci”. Naš trener će prvenstveno dogovoriti jedan inicijalni roditeljski sastanak, da Vas (nas) sve zajedno uputi u čari tenisa kao sporta, te pravila ponašanja u tenisu, a i o potrebitoj opremi za treniranje. Mi kao Klub prvenstveno tražimo da obuća mora biti za tenis, i to isključivo radi očuvanja terena koji se uništava neadekvatnom sportskom obućom. Na prvom sastanku će Vam trener sve objasniti. Ukoliko želite prijaviti svoje dijete u školu tenisa…požurite jer uskoroooo KREĆEEEEMOOOO…
Počeci ovog kluba kreću krajem 90-ih godina kada skupina teniskih entuzijasta i zaljubljenika u tenis, počinje s okupljanjem i igranjem tenisa na tadašnjem „asfaltnom“ igralištu na lokaciji današnjeg Teniskog Kluba. Godine 2001. se osniva Klub kao sportska udruga koja egzistira do današnjeg dana. U početku je bilo 20-ak članova kluba, koji su uz pomoć domaćih poduzetnika i ljudi dobre volje, napravili zemljani teniski teren, koji je i danas u funkciji. Klub danas broji 35 članova – zaljubljenika iz okolnih mjesta Vođinaca, Retkovaca i Ivankova no većina je ipak iz Starih Mikanovaca. Mali zastoj u funkcioniranju je bio u doba pandemije COViD-19 virusa zbog odluka stožera civilne zaštite, koliko god one bile čudne po pitanju tenisa, jer se isti igra na otvorenom i nema kontakta među igračima.
Tenisko igralište je locirano u samom srcu mjesta, na najboljoj lokaciji i to iza crkve Svete Klare i sjedišta Općine. Jako dobra suradnja je stvorena s ostalim športskim društvima. Prošle godine (2021) organiziran je tradicionalni općinski turnir i to povodom dana Općine kao i prva Ljetna Piramida u povijesti općine na kojoj je sudjelovalo čak 45 igrača. Ljetnu Piramidu su podržali manje – više svi kafići u mjestu pa čak i neki izvan općine. Medijski sponzor je bio Orion info, koji je finalne mečeve Masters i Magnificent skupine prenosio Live streamom, pa su dvoboji bili gledani i praćeni diljem Lijepe naše, ali i u dijaspori.
Finale Magnificent skupine su igrali Dražen Matić i Mario Milinković, a finale Masters skupine su igrali Ićo Naletilić i Pavo Ceković. Osvajači Piramide po skupinama su bili Dražen Matić i Ićo Naletilić.
Oglas

S obzirom na sudjelovanje igrača iz općine Ivankovo, moramo zahvaliti i načelniku Ivankova Marku Miličeviću i naravno našem načelniku Mariju Milinkoviću, što su nas podržali u organizaciji događanja. Ove godine smo digli djelovanje Kluba na viši nivo, te smo uz planirani općinski turnir i ljetnu piramidu, organizirali školu tenisa za osnovno školsku djecu uz profesionalnog trenera Marinka Ljolju te smo se uključili u natjecanje tipa DAVIS KUP na nivou županije. Dakle plan za 2022. je osmišljen na način da imamo stalno nekakova događanja i dižemo tenis na jednu veću razinu, ali naravno čisto rekreativno-amaterskog karaktera – započeo je tenisku priču predsjednik kluba Ante Brletić.
Oglas

Naš cilj je zainteresirati što veći broj djece za tenis kao zdrav način življenja, te ih bar malo osloboditi napetosti koje im stvaraju društvene mreže, računala i mobiteli. Samom aktivacijom djece imamo nadu u budućnost da će naš Klub opstati i da je naše mjesto dobro mjesto za život mladih. Trenutno uređujemo prostorije Teniskog Kluba i prilagođavamo prostor za što ljepše i intenzivnije druženje zaljubljenika u tenis i žitelje naše Općine. Naravno, bez pomoći Općine Stari Mikanovci i općinskog načelnika gospodina Marija Milinkovića, ne bismo danas bili tu gdje jesmo – nastavlja agilni i optimistični predsjednik teniske udruge.
Oglas

Uz pomoć općine ove godine smo pristupili i natječaju za dodjelu sredstava ministarstva Turizma i Športa, za amaterska športska društva. Još čekamo rezultate natječaja. U ovoj priči nisam sam pa imam pomoć svojih suradnika – dopredsjednik kluba je inače naš proslavljeni šahovski velemajstor Ante Brkić, a tajnik Matej Stojanović. Svi članovi do jednog su volonteri i okupljaju žitelje općine i okolice oko Teniskog Kluba – s ponosom ističe Brletić.

Tu je ponajviše briga i trud oko održavanja terena, jer je zemljani teren jako zahtjevan za održavanje, kako za vrijeme suše tako i za vrijeme kišnog razdoblja – zaključio je predsjednik i još jednom pozvao sve klince i klinceze na školovanje i edukativnu zabavu na odlično pripremljen teren kluba iz Starih Mikanovaca.