Teniska liga parova u Pakracu – Ligu predvode Gurdon/J. Rosić i Hofman/Ajman

Od 13. travnja na terenima Rekreacijskog centra Pakrac igraju se mečevi 1. Teniske liga parova. Premijerno tenisko natjecanje ove vrste privuklo je 10 natjecateljskih parova, većinom igrača s pakračko-lipičkog područja koji u zadanom vremenskom razdoblju međusobno (svako sa svakim) razigravaju do konačnog pobjednika. Kako stvari trenutno stoje moguće je provjeriti na stranici www.pakrac.tenisliga.com na kojoj se rezultati svakodnevno ažuriraju, a najsvježiji otkrivaju da trenutno najbolji tenis s osvojenim maksimalnim brojem bodova igraju parovi Rosić/Gurdon te Ajman/Hofman. Oni su u pobijedili u svoja tri odigrana meča, a odmah iza njih smjestili su se parovi DeZan/Mašić s dvije pobjede iz četiri susreta te Komeljnović/Čubrilo s dvije pobjede iz dva pokušaja. Ono što zacijelo i vama privlači pažnju jest relativno mali broj odigranih mečeva, pogotovo zato što je odlukom organizatora (SZGP) sudionicima prepuštena briga o organiziranju satnice igranja mečeva. Stoga smo ocjenu dosadašnjeg dijela turnira potražili kod voditelja natjecanja Jure Rosića iz Sportske zajednice.

Oglas

„Igra se prema mogućnostima igrača. Realno, postoje objektivne okolnosti oko poteškoća s usklađivanjem termina mečeva. Nije jednostavno dogovoriti četiri igrača amatera koji su zaposleni, često i u smjenskom radu, svaki sa svojim obvezama. Za singl treba dogovor dvojice, za parove četiri osobe. Znali smo to i prije samog početka natjecanja kad se onako entuzijastično prijavilo čak 18 parova, što smo odmah ocijenili preambicioznim. Pokazalo se da smo u pravu, jer su mnogi ubrzo otkazali, a natjecanje je u konačnici krenulo s 10 domaćih parova uz sudjelovanje nekoliko igrača iz okruženja“, objašnjava Rosić i izražava pritom zadovoljstvo što je premijera teniske lige parova u Pakracu, uz sve probleme, ipak zaživjela. „Ljudi vole igrati parove jer je manje fizički zahtjevno nego singl, a i cjelokupna atmosfera oko natjecanja je daleko opuštenija. Mnogi veći gradovi nemaju tenisku ligu parova, i mislim da nam je ona na ponos i dokaz je da Pakračani i Lipičani ozbiljno vole tenis.“
Iako je prema prvim procjenama liga trebala završiti 30. lipnja to se neće dogoditi. Rosić kaže da će najvjerojatnije dopustiti igranje tijekom cijelog srpnja kako bi se odigrao minimum potrebnih mečeva za određivanje ukupnog poretka. Potom bi se kolovoz iskoristio za pripremu nove singl lige koja bi trebala krenuti u rujnu. „Pakračka teniska singl liga je već uhodano natjecanje pa od svakog sljedećeg očekujemo da bude bolje od prethodnog. Tako bi trebalo biti i na jesen, naravno ako zdravstvena situacija posluži“, zaključio je Jure Rosić.

Oglas

Izvor pakrackilist.hr