Talijanski nogometni savez inzistira na nastavku natjecanja

Talijanski nogometni savez (FIGC) ili bolje rečeno njegov predsjednik Gabriele Gravina ustrajan je u naumu da dovrši nogometno prvenstvo:

Učinit ćemo sve što je u našoj moći da se prvenstvo održi do kraja, pa čak i tražiti UEFA-u i FIFA-u da se ide i poslije 30. lipnja i da se utakmice igraju u srpnju i kolovozu.

Gravina je vrlo optimističan i smatra da će se prvenstvo u najpogođenijoj zemlji Europe koronavirusom nastaviti početkom svibnja, a rezolutno je odbacio mogućnost završetka sezone i krojenje tablica prema trenutnom poretku.

Prema tome Juventus bi postao prvakom ukoliko ne bude mogućnosti nastavka natjecanja. Gledano prema Hrvatskoj gdje je epidemija kudikamo manja možda i ovo bude opcija – dovršetak natjecanja kasnije od onih termina koje je trenutno HNS propisao kao konačnima (kraj lipnja).

Sve su ovo nezahvalne prognoze i nagađanja no ako krovna organizacija europskog nogometa pristane na prijedloge koji stižu iz FIGC-a morat će se i svi ostali savezi prilagoditi novim uvjetima i terminima.

Foto FB FIGC