Tako to radi Jose Boto!

Namjerno smo preskočili jučerašnji dan s objavama potpisa novih igrača Osijeka, pa ćemo danas rezimirati ono što je viđeno. Nećemo secirati igrače, nego obratiti pažnju kako je ovaj dio posla obavio Jose Boto, sportski direktor Bijelo plavih.

Jučer su predstavljeni Marko Soldo, Luka Jelenić, Pedro Lima i Ricuenio Kawal, a najavljen je dolazak još dva igrača, jednog vrlo skoro, drugog nešto kasnije.

Nije česta pojava, posebno ne u hrvatskom nogometu da u jednom danu klub predstavi četiri igrača koji bi po svojim dosadašnjim ostvarenjima trebali biti pojačanja. Jose Boto je unatoč problemima s kojima se suočio za sada čini se napravio odličan posao. Istina, smjena Zorana Zekića nije ostavila dobar dojam, no Boto je preuzeo odgovornost, na kraju priče uspjeh ili neuspjeh novog trenera Federica Coppitellija bit će i njegov uspjeh ili neuspjeh.

Ne troši Boto energiju na skrivanje od novinara za koga se zanima što je ne tako davno bio prioritet u klubu, bavi se slaganjem momčadi po svom guštu, po svojoj procjeni što mu treba, u istom kontekstu doveo je i trenera. Preuzeo je apsolutnu vlast u klubu, nadamo se da je i Uprava kluba konačno odlučila apsolutno stati iza čovjeka za kojeg se odlučila što do sada redovito nije bio slučaj. Ovo je trenutak u kojem bi Osijek konačno mogao napraviti i rezultatski iskorak. Iako su navijači uvijek nestrpljivi, malo mirnija analiza će reći da je ovo zapravo taj trenutak, klub je imao ogromna ulaganja u infrastrukturu, sada je vrijeme za ulaganje u prvu momčad i njen rezultat, a naravno, paralelno i Škola mora raditi sve bolje i bolje.

Ako ostavimo ipak malu nedoumicu oko Zekića, Boto za dosadašnji rad zaslužuje vrlo dobar četiri. Za peticu, ova pojačanja moraju na terenu pokazati da vrijede, isto tako i trener. Eventualni dolazak Čavline na gol, ostanak Miereza i još jedno ozbiljno pojačanje, skica Osijeka konkurentnog za trofeje je tu!