/Svjetska nogometna federacija objavila je novi poredak najboljih reprezentacija svijeta VATRENI NA OSMOJ POZICIJI NOVE FIFINE LJESTVICE
hrvatska hns

Svjetska nogometna federacija objavila je novi poredak najboljih reprezentacija svijeta VATRENI NA OSMOJ POZICIJI NOVE FIFINE LJESTVICE

Svjetska nogometna federacija objavila je novi poredak najboljih reprezentacija svijeta, a Hrvatska je na osmom mjestu.

Aktualni svjetski doprvaci odigrali su rujnu dvije kvalifikacijske utakmice te izvrsnom partijom u Trnavi svladali Slovačku (4:0), a zatim su osvojili bod na gostovanju kod Azerbajdžana (1:1).

Na Fifinoj su ljestvici Vatreni pali za jedno mjesto te su trenutačno osmi, iza Urugvaja i Španjolske, a ispred Kolumbije i Argentine.

Sami je vrh poretka zadržala Belgija, a među prvih pet reprezentacija nalaze se još Francuska, Brazil, Engleska i Portugal.

U listopadskim kvalifikacijskim dvobojima Hrvatska dočekuje Mađarsku (50.) te odlazi na gostovanje u Wales (23.), dok će u studenome zaključiti nastup u skupini protiv Slovačke (29.).

FIFA, poredak:
1. Belgija 1752
2. Francuska 1725
3. Brazil 1719
4. Engleska 1662
5. Portugal 1643
6. Urugvaj 1639
7. Španjolska 1631
8. Hrvatska 1625
9. Kolumbija 1622
10. Argentina 1614

Foto HNS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.