Svečano otvorena nova tribina u Belišću

NK Belišće svečano je otvorio novu zapadnu tribinu s klupskim prostorijama i pratećim sadržajem, a u ime Hrvatskog nogometnog saveza prisustvovali su prvi dopredsjednik Ante Vučemilović-Šimunović i viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić.

Na stoti rođendan NK Belišće, početkom 2019. godine, položen je kamen temeljac za obnovu tamošnjeg stadiona, projekt koji je uključivao i nove klupske prostorije.

Investicija je bila vrijedna 6,9 milijuna kuna, a realizirana je i uz pomoć Hrvatskog nogometnog saveza. Nova zapadna tribina završena je i predana na korištenje klubu, čiji članovi nisu krili oduševljenje novim prostorima.

Zapadna tribina ima 500 sjedećih mjesta, uključujući i jedan natkriveni dio. Među novim prostorijama nalaze se svlačionice, službenih prostorija za suce i delegate, dopinšku kontrolu te fizioterapiju, a ispunjavaju većinu potrebnih kriterija za drugoligaško natjecanje.

Zahvalu Hrvatskom nogometnom savezu te Osječko-baranjskoj županiji uputio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić, istaknuvši da bez te pomoći ovaj projekt izgradnje zapadne tribine i službenih prostorija kluba nikada ne bi ni započeo.

Viši savjetnik Zorislav Srebrić prenio je pozdrave predsjednika HNS-a Davora Šukera, posebno pohvalivši jedinstvo na realizaciji ovog projekta, u kojemu su financijski sudjelovali lokalna zajednica, županija i HNS.

Izvor HNS
Foto FB Belišće/Grad Belišće