Sve birtije obišli su, smirili se nisu

Komletinci su oduvijek bili kao jedno od najtežih osvojivih tvrđava, iznimno temperamentno mjesto koje živi za nogomet, prije svega za svoj Slavonac. U njemu stoluju Čagljevi, navijači Slavonca koji svaku pobjedu svojih ljubimaca slave uz pjesmu “Sve birtije obiš’o sam, smirio se nisam..”
Trenutno se Slavonac natječe u MŽNL Osijek – Vinkovci i redovito ima značajnu potporu svojih Čagljeva. Kako sami kažu ime im savršeno pristaje jer se i ponašaju poput čagljeva, lutaju, galame i agresivni su. Ali tu odmah povlače ručnu i kažu da se šale, da agresiva nije njihova priča nego samo dobra zabava i dobro ponašanje što potvrđuje i priča sa gostovanja kod Dilja kada su nakon utakmice u “japanskom” stilu počistili sve za sobom.
Grupa je osnovana za vrijeme Domovinskog rata, imala je svojih uspona i padova, no u posljednje vrijeme je definitivno vrijeme uspona i aktivnog praćenja svog kluba, ali i sudjelovanja u drugim, humanitarnim aktivnostima, brojnost grupe je vrlo velika, kao potpora igračima, 90 minuta ne štede ni grlo ni glas, no nakon utakmice se diče prijateljskim odnosima sa svim suparnicima. Slavonac bi bez njih izgubio puno toga, osim podrške s tribina klub u njima uvijek ima i pravu pomoć kada je organizacija utakmica ili gostovanja u pitanju.
© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.