Svačić jesen okončao s velikim zaostatkom za Omladincem

Prije početka druge sezone u MŽNL Brod / Požega mnogi su na prve dvije pozicije stavljali Omladinac iz Gornje Vrbe i Svačić iz Starog Slatinika. Na kraju su ta 2 kluba i osvojila vrh s tim što je malo tko očekivao da će sastav iz Gornje Vrbe iz 13 utakmica imati sve pobjede. S druge strane Narančasti iz Starog Slatinika imali su nekoliko slabijih rezultata što je dovelo do toga da na kraju polusezone za vodećom momčadi prvenstva imaju zaostatak od velikih 10 bodova. Tako je ekipa trenera Marija Tadića  u 13 utakmica zabilježila 9 pobjeda te ima po dvije neodlučene i isto toliko poraza.

 

Za nogometaše Svačića nije dobro počelo ovogodišnje prvenstvo iz razloga što su u prvih 5. kola od mogućih 15 osvojili 8 bodova. Za njih je najgore bilo to što su odmah u 1. kolu u Starom Slatiniku s 2:0 poraženi od Omladinca iz Gornje Vrbe. Poraz od vodećeg nije toliko niti strašan koliko se on odrazio na kasnije utakmice jer momčad izgubi na samopouzdanju. Bez obzira što je ubrzo uslijedila pobjeda u Vidovcima i domaća nad Lipikom, momčad je na gostovanju u Donjim Andrijevcima osvojila bod. Premda su Narančasti protiv Tomislava bili bolji i imali veliki broj prigoda za pobjedu, domaćini su na kraju iz dvojbenog kaznenog udarca došli do boda. Na sve to nadovezao se i domaći bod u slijedećem kolu protiv Slavonca iz Nove Kapele tako da situacija u Svačiću nakon prvih 5. kola nije bila niti malo dobra. Uslijedila je odgoda utakmice u Kaptolu što je trener Tadić iskoristio za mobilizaciju momčadi. U tome je i uspio budući je nakon toga njegova ekipa napravila niz od 7 uzastopnih pobjeda. Na kraju polusezone Svačić je u odgođenom susretu s 2:1 poražen u Kaptolu unatoč vodstvu od 1:0, ali to im nije ugrozilo sigurno 2. mjesto na ljestvici.

Ove jeseni su za Svačić u MŽNL nastupila 24 igrača među kojima su jedini svih 13 utakmica odigrali Ivica Pavić, Josip Nižić i Patrik Stopić koji od svih ima najviše minuta provedenih na terenu. Jednu utakmicu ove jeseni propustili su: Stjepan Stubičan, Robert Ruhek, Domagoj Ivanagić i Josip Grgić. Najbolji klupski strijelac je Vlado Lasić s 10 golova koji je ujedno imao najviše žutih kartona i to 5. Nakon njega je Josip Nižić postigao 5, a Štefan Aračić 4 gola.

 

U nastavku sezone želja Narančastih je pokušati se približiti vodećem Omladincu iz Gornje Vrbe te na taj način prvenstvo učiniti malo zanimljivim. U ovoj situaciji to će biti teško iz razloga što je već poznato da je Svačić napustio najbolji strijelac Vlado Lasić koji se vratio u Slobodnicu. Ukoliko ove zime pronađu pravu zamjenu za njega te uspješno prođu prvo proljetno kolo i gostovanje u Gornjoj Vrbi mogu zaprijetiti vodećem Omladincu.

Tekst: Josip Šebalj

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.