Sutra kreće 1. ŽNL. Požeško – slavonske županije

Nakon priprema, pripremnih utakmica i turnira, sutra napokon kreće borba za bodove u 1. ŽNL. Požeško – slavonske županije. Kao što svi već dobro znate novi članovi u ligi od ove sezone su Kaptol i Kuzmica koji su došli iz MŽNL. Brod – Požega te Slaven iz Gradca koji je došao kao prvak 2. ŽNL. Sve utakmice u ovom kolu su na rasporedu od 17:45, osim one u Kuzmici koja se igra sutra u 19:45.

Prvi subotnji dvoboj odigrat će se u Rajsavcu gdje gostuje Mladost iz Pavlovaca. Sastaju se dvije podjednake ekipe, s jedne strane Dinamo je iskusna ekipa koja zna igrati nogomet i koja može svakoga pobijediti pogotovo na svom terenu, a s druge strane Mladost je mlada rastrčana ekipa koja ima puno snage, želje i volje, a tu upornost su pokazali prošle sezone. Dinamo ima prednost domaćeg terena i domaće publike, a poznavajući upornu Mladost oni će doći pod svaku cijenu pokušati pomrsiti planove domaćinu i ako im se pruži prilika odnesti puni plijen.

Drugi subotnji susret igra se u nešto kasnijem terminu na Kuzmičkom Parku svjetlosti gdje gostuje Sloga. Kuzmičani će htjeti pod svaku cijenu na svom terenu otvoriti sezonu pobjedom, ali Sloga je i prošle sezone dokazala da može svakog pobijediti, a i od svakog izgubiti tako da sve ovisi u kakvom će sastavu Sloga doći i hoće li uspjeti pomrsiti planove Kuzmičanima. Naravno Kuzmičani su na svom prekrasnom terenu uvijek favoriti tako da je to odlična pozivnica za sve ljubitelje nogometa da dođu na ovaj noćni susret.

U nedjelju će Croatia u svojim Mihaljevcima dočekati iskusnu ekipu Kaptola koja se vratila iz MŽNL. Croatia je kao i uvijek nezgodna na svom terenu, ali iskustvo Kaptola će biti teško nadmudriti, pa će to biti jedna jako zanimljiva utakmica za gledatelje koji budu prisutni.

Graševina će na svom Grotu dočekati Slaven iz Gradca koji je došao kao uvjerljivi prvak iz 2. ŽNL. To će biti prava muška utakmica sa puno taktičkog nadmudrivanja i dobrih poteza. Graševina je jako dobra pred svojom publikom i na svom terenu, ali biti će zanimljivo vidjeti kako će se Slaven suprostaviti tome i kako će otvoriti sezonu u novom rangu. Sigurni smo da će ta utakmica biti popraćena velikim brojem gledatelja.

Vječiti derbi odigrat će se u Zagrađu između Graničara i Sulkovaca. O ovoj utakmici teško je bilo što napisati jer svaka utakmica između ove dvije momčadi je nepredvidljiva i posebno zanimljiva. Graničari su sigurno odlično pripremljeni i puni snage jer poznavajući njihovog trenera Čengića spremnost i snaga je njihova glavna vrlina. S druge strane Sulkovci se za ovu utakmicu uvijek posebno pripremaju i nekako u ovoj utakmici posebno budu dobri. Potkovani su odličnim iskustvom uz par mladih i brzih igrača koji znaju zabiti gol. O ovoj utakmici možemo jedino sa sigurnošću reći da će biti popraćena s velikim brojem navijača i jedne i druge momčadi.

BSK otvara sezonu na svom terenu gdje dočekuje Dobrovac. Kao što svi znate BSK je proteklih sezona gazio sve redom, a u ovu sezonu ulaze s promjenama u sastavu. Naime otišao im je jedan od glavnih igrača Valentino Podobnik, a uz njega i David Jušić. Doveli su dva nova igrača koja će pokušati nadomjestiti izostanak ovakva dva vrsna igrača, iako će to biti jako teško. BSK je i dalje jako dobra momčad, a prednost im je što znaju kako pobjeđivati. Dolazi im u goste momčad Dobrovca koja će im pokušati barem malo pomrsiti planove, a sada koliko će im to poći za rukom najbolje će vidjeti gledatelji koji budu prisustvovali ovom susretu.

Omladinac otvara sezonu na svom stadionu gdje dočekuje Croatiu iz Donje Obriježi. Momčad iz Čaglina je uvijek opasna na svom terenu i sigurno će htjeti otvoriti sezonu pobjedom, a gosti iz Obriježi će se potruditi da im pomrse planove.