Susret posljednjeg kola Bijelo plavih s Istrom u subotu u 17 sati

Ostaje još samo utakmica u subotu s Istrom 1961 da bismo zaključili Osijekovo najuspješnije prvenstvo u klupskoj povijesti. Četiri susreta koja odlučuju o konačnom poretku i o čijem raspletu ovisi tko će u Europu, a tko među drugoligaše počinju u isto vrijeme, od 17 sati. Samo su prvak Dinamo, naš Osijek kao drugoplasirani te Šibenik i Slaven Belupo u situaciji da im bod(ovi) ne donose ništa posebno osim nekakvog vlastitog zadovoljstva, što dakako nije beznačajno. U tom kontekstu najavljujemo i ogled u Gradskom vrtu gdje nam dolazi jedan od „davljenika“.

Oglas

Kartoni i ozljede „kroje“ sastav

Oglas

U tri dosadašnja ogleda s Puljanima ove sezone sva tri puta su Bijerlo plavi bili uspješniji, a dominacija je posebno došla do izražaja u oba dvoboja na Aldo Drosini. Zeleno-žuti su značajno bolji otpor pružili na osječkom stadionu gdje je naša pobjeda bila izražena s jednim golom razlike. Protivnik će prije dolaska u Osijek (u srijedu) igrati i finale Kupa Hrvatske, da bi potom krenuo u završnu borbu za spašavanje prvoligaškog statusa. Osječani će kao i do sada razmišljati samo o sebi i tomu da i ovaj susret riješe u svoju korist. Koji će sastav Bjelica suprotstaviti Istri nije baš lako pretpostaviti jer je lista onih koji ne mogu nastupiti dugačka kao nikada ranije. Osim onih kojih nema već tjednima ili mjesecima, sada su još otpali i kartonirani CheberkoSantini Lopa, kao i Silva koji se ozlijedio u prošlom kolu s Lokomotivom.

Oglas

Beljo bi mogao krenuti od prve minute

Kako stvari stoje vjerojatno neće biti ni Miereza koji je „izrauban“ jer je odigrao puno utakmica u nizu, pa i onda kada baš i nije bio sasvim fit. On uvijek želi igrati, no nije baš to svaki puta preporučljivo, posebice znajući za njegov pristup i činjenicu da se nikada ne štedi. Unatoč svim izostancima, Bjelica je i nadalje uvjeren kako može sastaviti momčad koja će imati što pokazati i osvojiti bodove. Priliku bi od prve minute mogao dobiti BeljoBarišić je svakako opcija u zadnjoj liniji, a klupa će se, kako sada stvari stoje, morati popuniti s još nekim mladićima iz B momčadi.

Izvor nkosijek

Foto Slobodan Kadić