Susjedski derbi u Sulkovcima, BSK gostuje u Rajsavcu

Požeški prvoligaši danas i sutra igraju deveto prvenstveno kolo, tri susreta igraju se danas, a preostala 4 u nedjelju. Subota donosi oglede u Pavlovcima i Rajsavcu u 15:30, te u Velikoj u 17:30, dok se utakmice u Bučju, Sulkovcima, Zagrađu i Čaglinu igraju u nedjelju u 15:30.

Nakon što su uspješno odradili posao u Zagrađu gdje su bili na velikim mukama nogometaši BSK-a su uvjerljivo nadigrali Omladinac, a sada ih čeka gostovanje u Rajsavcu. Na prvi pogled veliki su favorti, kvaliteta je sigurno na strani Žutih, no još je u sjećanju kako ih je Dinamo dobro namučio na Hrvatskinji u prošloj sezoni pa ostaje nada za Dinamo da možda ovaj put može do senzacije.  Papuk nakon pobjede nad Croatiom ponovno ima na programu Croatiju. Ovoga puta na svom stadionu i Croatiju iz Donje Obriježi, svakako puno lakši zadatak od gostovanja u Mihaljevcima. Nije Papuk BSK da se baš lakoćom obračunava s protivnicima, uz nadahnutu partiju Giacomettija i društva može se u Velikoj do pozitivnog rezultata, pokazao je to i Omladinac koji je osvojio bod na veličkoj ljepotici.

U Sulkovcima se igra susjedski derbi, na noge Vukojinoj momčadi dolazi Hrvatski dragovoljac. Domaćin ima polovičan učinak na svom terenu, dva puta su slavili dva puta teren napustili pognutih glava, Dragovoljac pak na gostovanjima ima tri boda iz Trenkova. Iako se 18 primljenih golova u 8 kola teško može nazvati dobrim, ako “odbijemo” 10 komada od BSK-a Matijevićeva defanziva radi sasvim pristojno, a upravo to je problem Sulkovaca koji su inkasirali čak 26 do sada. Čija obrana bude bolja taj će do bodova! Mihaljevčani put na pobjedničke staze traže u Pavlovcima. Ne bi to bio loš izbor da se Mladost nije probudila posljednjih tjedana, da Mladost nije kompletna a Mihaljevčani bez trojice prvotimaca. Još uvijek Croatia dolazi kao favorit, ali poneki bod za Mladost u ovakvoj situaciji ne bi bio senzacija!

Graševina će u goste posljednjem Graničaru u Bučje. Iako domaćin ima samo 4 boda nije to njegova realna vrijednost, u puno utakmica su bili blizu pozitivnog rezultata no sreća im je redovito okretala leđa tako da u Vetovu moraju biti vrlo oprezni. Graševina je posljedni poraz upisala baš od Graničara, ali onog iz Zagrađa, nakon toga su nanizali 4 pobjede i u Bučje stižu puni samopuzdanja. Zagrađani su domaćini Slogi koja je posljednju gostujuću pobjedu upisala baš protiv Graničara, ali onog iz Bučja. Graničar je tri boda iza Sloge, slavljem bi došli u gornju polovinu ljestvice i jesen si učinili sasvim dobrom nakon očajnog ulaska u sezonu. Na istom bodovnom učinku kao i Sloga je Dobrovac koji gostuje u Čaglinu. Omladinac je svoje dvije pobjede upisao na svom terenu, u njima je ukupno zabio 13 golova, pa ako ih krene bit će problema za obranu gostiju koji su svoje jedine gostujuće bodove osvojili još u 3. kolu u Drenovcu.

 

GRANIČAR B. – GRAŠEVINA

SULKOVCI – HRVATSKI DRAGOVOLJAC

PAPUK – CROATIA DO

MLADOST – CROATIA M.

GRANIČAR Z. – SLOGA

OMLADINAC – DOBROVAC

DINAMO- BSK

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.