Superliga, Ž: Slab vikend za slavonske predstavnice

Nije ovaj vikend bio posebno sretan za slavonske predstavnice u nacionalnoj Superligi za odbojkašice jer su i Osijek i Enna Vukovar pretrpili poraze.

Oglas

Odbojkašice Enna Vukovara gostovale su u Puli kod uvijek neugodnog Velog Vrha, a nakon vrhunski odigranog prvog seta ipak su upisale poraz 3:1 (17:25, 25:15, 25:16, 25:22). Jako lijepo su Vukovarke ušle u susret te su vrlo lako osvojile prvi set. Veliki pad u igri se dogodio tokom ostalih setova, domaće igračice su izrazito neugodne te su taj pad u igri Enne iskoristile i relativno lako je pobjeda ostala u Puli. Također treba spomenuti neugodan događaj van utakmice, a to je razbijanje vukovarskog autobusa, a sramotno je uopće spominjati tako nešto na odbojkaškoj utakmici 21. stoljeća te jedino ostaje nada kako će organi reda reagirati i strogo kazniti počinitelje kako im ovakve stvari ne bi pale na pamet.

Oglas

Odbojkašice Osijeka su ovaj vikend igrale na domaćem terenu, no Dinamo je i treći put ove sezone bio bolji, ovaj put je bilo 1:3 (21:25, 25:14, 17:25, 18:25). Zanimljiv je bio prvi set u Gradskom vrtu koji su na kraju gošće uspjele u završnici osvojiti. Drugi set su Osječanke pokazale kako Dinamo neće vrlo lako osvojiti bodove u Osijeku te su vrhunskom odbojkom ostavile Dinamo na samo 14 poena. Ipak, kao da su se domaće igračice ispuhale u drugom setu te su gošće u naredna dva seta relativno lako uspjele osigurati pobjedu i 3 boda.

Oglas

Sljedeći vikend na redu je slavonski derbi jer će Enna Vukovar ugostiti Osijek na domaćem terenu.

Ostali rezultati ovog kola su:

Karlovac 0:3 Mladost

Split 1:3 Marina Kaštela

Rijeka 3:0 Brda

Kaštela 3:0 Dubrovnik