Superliga, Ž: Porazi Osijeka i Vukovara za kraj regularnog dijela sezone

Osim susreta Brda i Velog Vrha, odigrano je posljednje kolo prvog dijela natjecanja Superlige kod odbojkašica, a slavonski klubovi ne mogu biti zadovoljni odrađenim posljednjim kolom.

Oglas

Odbojkašice Osijeka su svoju sezonu završile na domaćem terenu, a na kojem su ugostile ekipu Rijeke te su upisale poraz 1:3 (22:25, 13:25, 23:25). Prvi set, a pogotovo i drugi, su pripali Rijeci te Osijek nije mogao pronaći svoju igru i dobar govor tijela u terenu. Treći set donio je puno bolju igru izabranica Tome Pauna te su ga Osječanke vrlo lako osvojile, no u četvrtom setu bolju su završnicu odigrale gošće te tako 3 boda idu za Rijeku nakon 84 minute odbojke. S obzirom da je ovo posljednje kolo, konačna tablica kaže da je Osijek na 9. mjestu sa 22 osvojena boda, 7 više od Brda na 10. mjestu, dok je Rijeka 5. sa 36 osvojenih bodova te tako obje momčadi idu na višemjesečni odmor i pripreme za novu sezonu koja počinje na jesen.

Oglas

Odbojkašice Enna Vukovara su također odigrale posljednje kolo, a na domaćem terenu ih je pobijedila Kaštela rezultatom 1:3 (20:25, 25:15, 27:29, 20:25). Prvi set su gošće vrlo sigurno uzele u svoju korist, no u drugom setu dolazi do buđenja Vukovarki, koje vrlo sigurno drugu dionicu igre uzimaju u svoju korist. To je nažalost bilo to od Vukovara u ovoj utakmici jer je tijesni treći, a konačno i siguran četvrti set pripao gošćama, no nije ovo poraz o kojem će se previše trošiti riječi jer su Vukovarke i prije posljednjeg kola osigurale nastup u razigravanju za naslov prvaka države. Vukovar će u polufinalu playoffa igrati protiv zagrebačke Mladosti, no o tome nešto kasnije. Kaštelanke sezonu završavaju na 6. mjestu sa 36 osvojenih bodova.

Oglas