Superliga, odbojkašice: slast pobjede i za Vukovar i za Osijek u 17.kolu

Polako se približava kraj regularnog dijela sezone i u Superligi za odbojkašice, a sve je jasnija situacija na tablici, gdje favoriti polako ostvaruju željenu prednost pred doigravanje.

Oglas

Odbojkašice Enna Vukovara su u sklopu 17.kola gostovale u Karlovcu, a iako se očekivala vrlo neugodna utakmica za Vukovarke, sigurna 3 boda putuju u Vukovar zbog pobjede 1:3 (23:25, 25:13, 23:25, 23:25). Kao što je bilo i najavljeno, Karlovac je pokazao da je jako neugodan protivnik za sve ekipe Superlige ove sezone, a ni ovaj susret nije bio iznimka jer su Karlovčanke pokazale kako neće lako prepustiti bodove svojim gošćama. No, Ivana Džamarija je vrlo dobro pripremila svoje izabranice koje su pokazale jako zrelu igru, a koja je rezultirala jako lijepom pobjedom i nova 3 boda nakon skoro 2 sata zanimljive odbojke. Nova 3 boda su donijela ukupno 11.pobjedu za Vukovar i 3.mjesto prvenstvene ljestvice sa 31 osvojenim bodom. Mladost i Marina Kaštela su se sad već odvojile podosta pa je za Vukovar najbitnije nastaviti sa odličnim rezultatima zbog osvajanja 3.mjesta u osnovnom dijelu sezone. Sljedeći vikend Vukovar će u derbiju ugostiti zagrebački Dinamo i to je prilika za Vukovarke da se pobjedom odvoje od svojih protivnica.

Oglas

Odbojkašice Osijeka su također bile vrlo uspješne ovaj vikend jer su u jako zanimljivom susretu protiv Brda uzele 3 boda pobjedom 3:1 (25:17, 25:22, 30:32, 25:23) nakon 116 minuta susreta. I prvi susret je završio pobjedom Osijeka u gostima pa su Osječanke s pravom očekivale 3 boda u ovom susretu. Vrlo ozbiljno i s velikim samopouzdanjem pristupile su Osječanke ovom susretu te su u prva 2 seta pokazale svu svoju moć i raskoš talenta koji posjeduju. Treći set je završio na strani Brda tek nakon 62 odigrana poena, a vrlo malo je falilo da i taj set ode na osječku stranu. U četvrtom setu Osječanke nisu dopustile gošćama da uzmu minimalno bod u ovom susretu pa na kraju slave sigurnu i lijepu pobjedu. S ova 3 boda Osijek je došao do 16 osvojenih bodova u 15 odigranih utakmica ove sezone (nekoliko odgoda je bilo zbog problema s koronavirusom), a sljedeće kolo donosi gostovanje za Osijek kod posljednje momčadi prvenstva Dubrovnika.

Oglas