Superliga: Nevjerojatan preokret Mladosti, Mursa nije uspjela spremiti prvi naslov prvaka u svoje vitrine

Kakva završnica Superlige! Mursa je, nakon vodstva 2:0 u pobjedama i izjednačenja Mladosti, ugostila istog protivnika u petoj i odlučujućoj utakmici. Mladost je odigrala izvanredno te odnose pehar pobjednika prvenstva kući pobjedom 0:3 (18:25, 12:25, 22:25).

Ušla je Mladost i ovaj put bolje u susret, a ponajviše razigranom tehničaru Dolgopolovu. Također su gosti iz Zagreba stabilizirali prijem servisa jer se na poziciju primača vratio Stanković te je tako Mursa morala jačim servisom napasti protivnika. Nisu Osječani to uspjeli napraviti, bilo je tu i podosta neforsiranih pogrešaka te prva dva seta relativno lako odlaze u zagrebačke ruke. U trećem setu se Mursa na krilima pune dvorane Gradski vrt probudila, a ulaskom mladog Đirlića, Osječani dobivaju i asa iz rukava. Ipak, ni raspoloženi Đirlić nije mogao puno više napraviti te tako Mladost relativno laganom pobjedom radi potpuni preokret.

Bila je ovo jedna izvanredna prilika za Osječane da donesu prvi naslov prvaka u svoje vitrine. Ipak, bila je ovo nezaboravna sezona za izabranike Marija Tepperta, a ostaje vidjeti kako će se krojiti osječki roster za sljedeću sezonu, kad predstoji borba za nove naslove u Hrvatskoj, ali i što bolji nastupi u europskim natjecanjima.