Superliga M i Ž: Odigrano prvih 5 kola, poprilična neizvjesnost u muškom dijelu natjecanja

Odbojkašice i odbojkaši su odigrali svojih prvih 5 kola ovogodišnje Superlige. Kod odbojkašica vrh je rezerviran za zagrebački dvojac, Dinamo i Mladost, s dosad stopostotnim učinkom. Kod odbojkaša na vrhu je osječka Mursa, ali s utakmicom više od ostatka družine.

Oglas

Gledajući žensko natjecanje, na vrhu su Dinamo i Mladost. Dinamo je dosad izgubio samo 3 seta, dok Mladost još nijednoj momčadi nije prepustila dionicu igre. Ipak, upravo je Dinamo prvoplasiran jer Mladost nije odigrala svoj susret 5. kola, odgođen zbog europskih obaveza (protiv ŽOK Osijeka u Osijeku). Gledajući slavonske predstavnice, trenutno je ekipa Enna Vukovara u boljoj situaciji. Vukovarke su na 6. mjestu s omjerom pobjeda i poraza 3-2, dok je Osijek na 9. mjestu, s omjerom pobjeda i poraza 1-3, ali i utakmicom manje. Vrijedi istaknuti kako su i Vukovarke i Osječanke poprilično mlade, čak možda i mlađe nego prošle sezone pa je teško očekivati primicanje vrhu ljestvice. Idući vikend je na rasporedu 6. kolo, a parovi su: Nebo-Dinamo, Enna Vukovar-Kelteks, Don Bosco-Ribola Kaštela, Marina Kaštela-Brda, Mladost-Split, Rijeka-Osijek. Ispod se nalazi i trenutni poredak:

Oglas

Oglas

Kod muškaraca također imamo nekoliko odvojenih ekipa pri vrhu. Trenutno vodeća je osječka Mursa sa stopostotnim učinkom, ali i utakmicom više od ostatka lige. Mursa je svoj dvoboj 11. kola odigrala prošli vikend jer su Zadrani bili na gostovanju u Slavonskom Brodu pa su spojili te dvije utakmice. Prvi pratitelji Osječana su Mladost i Ribola Kaštela, također bez ijedne izgubljene utakmice. Drugi slavonski superligaš, Marsonia, doživjela je velike promjene u klubu ove sezone. Nakon prošlogodišnjeg ostanka u Superligi, i to u posljednjem kolu, Marsonia se odlučila na drukčiji pristup. Doveden je novi trener, dovedeni su određeni vrlo dobri igrači s ciljem podizanja na ljestvici, no ipak još prva pobjeda nije došla u Slavonski Brod. Kao i njihovi brodski kolege, i Mursaši su doživjeli poprilične promjene u kadru. Dobar dio prošlogodišnje okosnice napustio je klub, a s obzirom da su novi igrači pristigli, potrebno je ipak neko vrijeme kako bi Mario Teppert uigrao svoje pulene. Parovi 6. kola su: Medicinar Trnje-Centrometal, Mursa-Mladost, Ribola Kaštela-Sisak, Kitro Varaždin-Split, Zadar-Rovinj, Rijeka-Marsonia. Ispod se nalazi i trenutni poredak: