Suci NS Donji Miholjac spremni za novu sezonu

Nogomet u Donjem Miholjcu od ove sezone dobiva svoju 2.Županijsku nogometnu ligu. Nakon završetka prošle sezone u zajedničkoj ligi sa NS Valpovom odlukom oba središta odlučeno je da svako Središte osniva svoju samostalnu 2.ŽNL.

U četvrtak, 11.8. 2022. održan je seminar sudaca, tjelesne provjere i teoretsko poznavanje Pravila nogometne igre. Komisija nogometnih sudaca NS Donji Miholjac u sastavu, Ivan Lacović-dopredsjednik, Hrvoje Lacović-član, Stipo Mijić-član i Igor Tonković-tajnik KNS, organizirala je seminar na stadionu NK Jedinstvo na koji se odazvalo 18 sudaca, 9 sudaca opravdalo je svoj izostanak. Predsjednik KNS Donji Miholjac, gosp. Tihomir Pejin je na godišnjem odmoru i ispričao se zbog izostanka.
Otvaranju seminara prisustvovao je predsjednik NS Donji Miholjac, gospodin Rudika Vida koji je pozdravio sve nazočne i posebno rad Komisije sudaca NS Donji Miholjac, poželio sreću i dobro suđenje, te uspješnu suradnju s institucijama Nogometnog Središta D.Miholjac.
Seminar je proveden uspješno uz naglasak da se intenzivno radi na pomlađivanju sudačkog kadra. Za suce koji iz opravdanog razloga nisu mogli doći na seminar organizirat će se ponovljeni. Datum će se odrediti naknadno ali svakako prije 28.8.2022., kada počinje prvenstvena sezona 2.ŽNL Donji Miholjac.
Najviše prostora i pozornosti posvećeno je na analizi suđenja utakmica od proljeća, stručnim objašnjenjima grešaka koje su se događale na utakmici te savjetima i uputama kako ih izbjeći u budućnosti. Komisija nogometnih sudaca upoznala je suce sa novim načinom rada i organizacije za predstojeću sezonu radi lakšeg snalaženja, određivanja službenih osoba, kodeksa ponašanju prije, za vrijeme i poslije utakmice. Nakon službenog završetka seminara nastavilo se druženje uz razgovore i piće.