Šubić iz Vuke krenuo s pripremama

S pripremama za nastavak natjecanja u Ligi NS Osijek, počela je momčad Šubića iz Vuke. U nedjelju, 13. veljače, Vučani su na svom terenu odradili prvi trening kojem se odazvalo jedanaest igrača. Nažalost, zbog zaraze Covidom i nekoliko sitnih ozljeda, nekoliko je igrača opravdano odsutno.
Plan je u prva dva tjedna najviše raditi na podizanju tjelesne spreme nogometaša, a odaziv na prvim treninzima je sasvim zadovoljavajuć. U pripremnom je periodu za momčad Šubića planirano odigravanje četiriju utakmica. Prva na rasporedu je već u nedjelju kada će snage odmjeriti s Budućnosti iz Gorjana. Dva puta će ove zime Šubićevci igrati s Mladosti iz Ivanovaca, te jednom s Hajdukom iz Širokog Polja. Lako je moguće da i preko tjedna Vučani odigraju još poneku prijateljsku utakmicu, no za sada nije još ništa dogovoreno.

Što se tiče promjena u igračkom kadru, klub je napustio Ivan Stipanović koji se vraća u punitovačku Slavoniju. Na njegovo mjesto dolazi povratnik u svlačionicu Šubića, Luka Perak, koji je prošle jeseni branio boje širokopoljačkog Hajduka. Uprava kluba trenutno razgovara s još nekoliko igrača, ali još ništa nije dogovoreno, pa će pričekati s objavom njihovih imena, sve dok njihovi dolasci u Šubić ne budu službeni.

Cilj momčadi iz Vuke je na proljeće pokušati uhvatiti barem drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za 2. ŽNL. Šubić se trenutno nalazi na petom mjestu s deset osvojenih bodova.