/U Stupničkim Kutima Graničar ugostio reprezentaciju svećenika Požeške biskupije U SPOMEN NA LIK I DJELO MONSINJORA IGNACIJA FOSTAČA
IMG-feb57e40596fdf321f744bf85f8355d5-V

U Stupničkim Kutima Graničar ugostio reprezentaciju svećenika Požeške biskupije U SPOMEN NA LIK I DJELO MONSINJORA IGNACIJA FOSTAČA

Dana 23.06.2019. u Stupničkim Kutima odigrana je revijalna utakmica između seniorske momčadi NK Graničar i reprezentacije svećenika Požeške biskupije.

Povod ovom događaju bilo je prisjećanje na djelo i lik monsinjora Ignacija Fostača (1938-2008), svećenika koji je rođen u Stupničkim Kutima.
Za svećenika je zaređen 1964., a potom je službovao u Kutini te župama Kratečko i Lonja. Od 1971. do 2001. bio je župnik u Lipovljanima, a tada je poradi zdravstvenih problema dobio premještaj u župu Bučje (Pleternica). Preminuo je u studenom 2008., a sahranjen je na mjesnom groblju u Stupničkim Kutima.
Upamćen je kao svećenik osobite srdačnosti u susretima s vjernicima te svojstven po ozbiljnoj duhovnosti koju je njegovao u iskrenoj i svakodnevnoj molitvi i pobožnosti.
Uoči početka utakmice članovi Uprave NK Graničar i igrači kao i  svećenici odali su počast molitvom i paljenjem svijeća monsinjoru Fostaču na njegovu grobu.
Potom je u nazočnosti mještana Stupničkih Kuta i gostiju odigrana utakmica u kojoj je rezultat bio u drugom planu (3:2 za domaćine).
Postignut je načelno dogovor da ovaj vid druženja preraste u tradiciju.
Nakon utakmice upriličena je svečana večera uz poznati slavonski specijalitet šaran na rašljama, a prisutne goste je zabavljao TS Svirci.
Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.