Stranatić i Dinjar najavljuju derbi osječke 1. ŽNL

U nedjelju svi putevi vode u Vardarac gdje će se sučeliti trenutno prvoplasirana i drugoplasirana momčad osječko-baranjske 1. ŽNL. Vodeće će Jedinstvo na noge ovog proljeća stopostotnom Vardarcu.

Oglas

Jedinstvo je trenutni lider na tablici, Stranatićeva je momčad trenutno prva s 56 osvojenih bodova. Njihov je nedjeljni domaćin trenutno drugi s dva boda manje i u slučaju pobjede bi četiri kola prije kraja Dinjarova momčad krenula iz prvog reda. Obje su momčadi ovog proljeća neporažene, Vardarac je s maksimalnim učinkom odradio proljetne prepreke, dok su Miholjčani odigrali dva remija. Uoči nedjeljnog derbija razgovarali smo s oba trenera, Slobodanom Stranatićem i Markom Dinjarom.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim dijelom proljetnog dijela?

Oglas

Stranatić: Nikad zadovoljan haha. Mislim da smo zaslužili po igri i ta četiri boda koja smo izgubili do sada.

Oglas

Dinjar: Odradili smo jako dobar posao i uspjeli pobijediti sve utakmice od početka proljetnog dijela prvenstva. I kako sam najavljivao i ranije, zakomplicirati do kraja borbu za titulu.

Što očekujete od derbija? Poznajete li protivnika?

Stranatić: U ovakvoj borbi za prvaka svaka je utakmica derbi jer ne smiješ gubiti bodove, ali sigurno da je ova zanimljivija jer igraju prvi i drugi. Poznajem dosta igrača i trenera Dinjara, s nekima sam i igrao tako da se dosta nas međusobno dobro poznaje.

Dinjar: Vjerujem u svoju ekipu jer su kroz ovaj proljetni dio pokazali da mogu pobijediti ekipe poput Feška i Baranje koje su također najavljivale borbu za titulu. Isto tako vjerujem da na našem stadionu uz naše navijače moramo dati maksimum i napraviti sve da i dalje budemo neporaženi.

Mislite li da bi nedjeljna utakmica mogla definitivno odlučiti prvaka četiri kola prije kraja?

Stranatić: Pa siguran sam da će ova utakmica biti važna, ali teško da će odlučiti prvaka jer poslije ima još dosta za igrati. Ono što je nama cilj da i poslije ove utakmice ovisimo sami o sebi. Nadam se velikom broj gledatelja i dobroj atmosferi.

Dinjar: Sigurno da ova utakmice neće odlučiti prvaka jer ima još respektabilnih ekipa koje mogu odigrati na vrhunskom nivou i zadati glavobolje i nama i Jedinstvu, ali sigurno je da ako mi uspijemo u nedjelju pobijediti napravit ćemo sve da to prvo mjesto zadržimo do kraja.