Što je budućnost požeškog sporta?

Jučer je u Grabriku sjajna atmosfera probudila mnoga pitanja o budućnosti gradskog sporta. Plamene nažalost nisu uspjele donesti prvu titulu prvaka u Požegu, no sigurno su uspjele probuditi svijest i osvijetliti put kojim bi gradski sport trebao ići.

Oglas

Bit ulaganja javnog novca je masovnost i raznolikost mogućnosti za bavljenje sportom svim građanima. Naglašavamo ovo javnog, ne gradskog, Grad Požega kao niti bilo koji drugi jednostavno ne zarađuje nego koristi novac svojih građana da bi stvorio uvjete za život svima. Jedan od najvažnijih, rekli bi uz zdravstvo i pomoć onim socijalno najugroženijima i najvažniji segment kojeg Grad “servisira” i organizira je upravo sport.

Oglas

Požega je mali grad, ali grad koji izdvaja značajna sredstva za sport i to je nešto što svakako valja pohvaliti. Iako uvijek može bolje, izuzev činjenice da u gradu nema atletske staze infrastruktura je vrlo pristojna i uz malo bolju organizaciju sasvim dovoljna za normalan radi. Tu naravno ne računamo izvanredne okolnosti na stadionima Slavonije i Dinama, to će se sanirati. Tema ovog teksta je samo ulaganje u sport, odnosno u funkcioniranje sportskih klubova.

Oglas

Grad daleko najviše ulaže u Slavoniju koja već dugi niz godina ne radi rezultat koji se očekuje, uvijek je uoči sezone cilj prvo mjesto i plasman u 2. HNL, no na kraju se to ne događa. Svi ostali sportovi dobiju koliko treba za preživljavanje. Ne bi li bilo pametno da gradski političari sjednu i dogovore što je to od posebnog interesa za grad, ne figurativnos pričom da je cilj omogućiti uvjete, da je cilj omasoviti sport, nego konkretno. Postoje sportovi u kojima se bez pretjerano velikih ulaganja može do vrhunskih rezultata. Ako Grad odluči stati iza ženske košarke, stolnog tenisa i na primjer futsala s uložena dva milijuna kuna imat će tri kandidata za prvaka države! Vidjeli smo jučer kakvu bi posjetu imali u tim borbama, a samim tim i hrpu djece inficirane sportom…

Svaki put spominjemo i Božićni turnir koji je s godinama izrastao u pravi brand i kroz tih desetak dana okupi više gledatelja nego Zlatne žice, razne fišijade, kotlići i sve ostale manifestacije u gradu. Isto tako okuplja ogroman broj djece i mladih, pravi je primjer da Požega može organizirati godinama regionalno prepoznatljiv događaj, a Grad u njegovoj organizaciji sudjeluje – davanjem dvorane!? Sigurni smo da se sa samo nekoliko desetaka tisuća kuna ovaj događaj može dići na još jedan level veću razinu, a nije da se nema gdje uštedjeti za to.