/Što će se dogoditi sa ženskom košarkom u Slavoniji?! ŠTO BI BILO KAD BI BILO?!
plamen brod na savi bns 00003

Što će se dogoditi sa ženskom košarkom u Slavoniji?! ŠTO BI BILO KAD BI BILO?!

Hoće li se sljedeće godine u Slavoniji igrati Prva ženska košarkaška liga?

Zadnja dva kola odlučit će hoće li se Prva liga igrati u Slavoniji, u ta dva kola za ostanak se bore ŽKK Podravac Gigant, KK Mursa, ŽKK Brod na Savi te ŽKK Plamen Požega.

U 21. kolu sastaju se:

ŽKK Zagreb – KK Trešnjevka 2009

ŽKK Pula – ŽKK Podravac Gigant

ŽKK Brod na Savi – ŽKK Plamen Požega 

ŽKK Medveščak – ŽKK Šibenik

KK Mursa – ŽKK Zadar

ŽKK Split – ŽKK Ragusa

Danas su Gigantice otputovat na teško gostovanje u Pulu, jer i Pula se bori za 3. mjesto na tablici s toga neće olako ući u utakmicu. Gigantice su na domaćem terenu bile poražene visokom razlikom od 23 poena. Iako će se boriti bit će teška to utakmica za njih, jer sigurno Pula ima motiv zauzeti 3. mjesto na tablici.

Također u subotu će se odigrati jedan od zanimljivijih slavonskih derbija u Slavonskom Brodu između ŽKK BnSa i ŽKK Plamen Požege. I Benesice i Plamene u posljednjim utakmicama svoju igru dižu na višu razinu pa će ovo biti zanimljiv susret. U prvom susretu Plamene su nespretno izgubile 2 razlike, nemaju veliku razliku za stići pa će ovo biti jedan pravi derbi.

Mursa dočekuje Zadar, u prvom susretu Zadar je pobijedio s 1 poenom razlike. Teško putovanje za Zadar, ali im je potrebna pobjeda nad Mursom zbog plasmana na tablici.

U 22. kolu sastaju se:

KK Trešnjevka 2009 – ŽKK Split

ŽKK Ragusa – KK Mursa

ŽKK Zadar – ŽKK Medveščak

ŽKK Šibenik – ŽKK Brod na Savi

ŽKK Požega – ŽKK Pula

ŽKK Podravac Gigant – ŽKK Zagreb

Mursa ima teška zadnja dva susreta s toga teško mogu računati na koju pobjedu, još teže će im biti zbog izostanka njihove ponajbolje igračice Petre Lovrić koja se ozlijedila u Šibeniku te joj ovim putem želimo brz oporavak.

Gigantice u prvoj utakmici teško mogu doći do pobjede, ali u posljednjem susretu na domaćem terenu možda mogu pobijediti Zagreb.

Plamene za ostanak moraju izboriti dvije pobjede, prvu na gostujućem  terenu kod Broda, a onda na domaćem protiv Pule.

Benesice zadnje kolo putuju u Šibenik gdje će teško doći do bodova, pa će bodove pokušati tražiti ovu subotu na domaćem terenu protiv Plamenih.

Borba za ostanak bit će napeta i znat će se tko ostaje kada se odigra posljednja utakmica 22. kola.

Sretno svim curama i puno sportske sreće želimo!

ŽK

Podijeli
  •  
  •  
  •