STK Požega u gostima uvjerljivo dobila STK Srdoči (Rijeka), a tijesno izgubila kod Pule u zaostalim susretima 2. kola HEP Superlige

PULA / RIJEKA – Kako se stolnotenisači Požege natječu u najvišem državnom rangu oni su po novim mjerama Vlade RH mogli nastupati proteklog vikenda što su iskoristili za odigravanje zaostalih utakmica 2. kola HEP Superlige. U subotu, 28. studenog, STK Požega je gostovala kod STK Pula, a dan poslije, u nedjelju, 29. studenog kod STK Srdoči (Rijeka).

Na gostovanju u Puli, stolnotenisači Požege su tijesno izgubili rezultatom 3:2, a poene Požegi donijeli su Luka Mateša i Jakov Jakelić. Dan poslije, na gostovanju kod Srdoča u Rijeci, STK Požega je uvjerljivo slavila rezultatom 0:3, a pobjede su izborili Fran Mihaljević, Jakov Jakelić i Luka Mateša. 

STK Požega je trenutno na 6. mjestu na ljestvici (od 12 klubova) sa 12 bodova (3 pobjede, 6 poraza, meč razlika 16:18, set razlika 59:67, poen razlika 1130:1177).

Narednog vikenda stolnotenisači Požege su u svojoj dvorani u sklopu 6. kola trebali ugostiti STŠK Dugo Selo i STK Starr (Varaždin) ali su obje utakmice odgođene zbog koronavirusa. To je trebalo biti i posljednje kolo prvog dijela sezone, a u prvom kolu nastavka Požega će gostovati kod STK Slavonski Brod. 

Hrvatski stolnoteniski savez je donio danas najnoviju odluku kojom prekida sva ligaška natjecanja temeljem Odluke Stožera civilne zaštite od 27. studenog 2020. te Pojašnjenja odredbe od Ministarstva turizma i sporta zaprimljene 30.11.2020. kao i dodatnog objašnjenja od 1.12.2020. upućenog HSTS-u od strane Ministarstva turizma i sporta kojim se stolni tenis smatra individualnim sportom. Temeljem navedenog pojašnjenja dopušten je trening za vrhunske sportaše I., II. i III. kategorije. Sva ligaška natjecanja se prekidaju do drugačije Odluke Stožera civilne zaštite.

Izvor PŠS

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.