Stjepan Kvesić preuzeo kormilo Hašk Sokola

Ove je zime zaista bilo vrlo burno u Hašk Sokolu iz Starih Jankovaca. Prvo je početkom prosinca mjesto predsjednika preuzeo Marko Šarić, koji je na toj poziciji naslijedio Krešimira Majstorovića. Prva zadaća i prioritet novog predsjednika bila je pronaći glavnog trenera seniorske momčadi. Pozivu iz Starih Jankovaca nije odolio Stjepan Kvesić, nekadašnji prvoligaški nogometaš. Kvesić je jesenas radio u Zrinskom iz Bošnjaka, no krajem prvog dijela prvenstva došlo je do rastanka.

Oglas

Oglas

Mladi je trener dvije godine radio kao jedan od trenera u Cibalijinom stručnom stožeru kada je asistirao Bartoloviću, Rupniku i Tomiću. Nakon toga je odlučio krenuti u samostalne trenerske vode, te je prošle godine u ovo vrijeme preuzeo momčad Zrinskog iz Bošnjaka koje je vodio sve do kraja listopada prošle godine. Kvesić posjeduje UEFA A licencu koja mu omogućuje samostalno vođenje momčadi od 3. HNL pa na niže.
Momčad Hašk Sokola trenutno je na 15.-toj poziciji u MŽNL Osijek-Vinkovci, sa 17 osvojenih bodova koliko imaju i Borac iz Bobote, Šokadija, kao i bivši Kvesićev klub, Zrinski.

Oglas

Kažu da treneri ne smiju imati previše pauze između angažmana, pa sam tako i ja kratko odmarao i na poziv novog mladog predsjednika Haška odlučio preuzeti momčad. Ciljevi za ovu godinu su ostanak u  međužupanijskoj ligi te razvoj mladih igrača i ono, meni najvažnije, prepoznatljivoj igri u kojoj će svaki igrač biti zadovoljan i uživati.
Pripreme počinju 17.1. što nam ostavlja dosta prostora za pripremu u kondicijskom i taktičkom smislu. Očekujemo dolazak pojačanja tako da budemo konkretni, ne samo za ostanak u ligi, nego se i primaknuti momčadima koje su u vrhu. – za Sportalo je komentirao novi trener Haška. Stjepan Kvesić