Stipe Miočić obranio naslov protiv Cormiera

Miočić je jednoglasnom sudačkom odlukom odnio pobjedu, a prema ocjenama dvojice sudaca dobio je četiri od pet rundi, dok je jedan sudac odlučio da je on dobio tri, a Cormier dvije runde.

Stipe je odradio taktički sjajnu borbu, nije radio greške koje su ga koštale poraza u njihovom prvom dvoboju, strpljivo je skupljao bodove i majstorski izbjegavao rušenje. Nakon ovoga Miočić je definitivno postao najveći teškaš u povijesti UFC-a, nikada nitko nije ovako dominirao i branio pojas, a teško da će se u sljedećim godinama takav ponoviti.

Ono što borcu hrvatskih korijena slijedi nakon odmora je vrlo vjerojatno druga borba protiv gorostasnog Francisca Nganoua koji je nakon poraza od Stipe nanizao nekoliko impresivnih pobjeda, pa se u borilačkim krugovima ta borba najavljuje kao siguran izbor vodstva organizacije.

Kako bilo, Miočić je odradio sjajan posao, pokazao da se i bez puno pompe, bez velikih najava i nesportskog ponašanja u najavama borbi može raditi velike stvari ako si dovoljno posvećen svom poslu te naravno, dovoljno tehnički i taktički spreman, a Stipe je tu jednostavno korak ispred svih u teškoj kategoriji!

%d blogeri kao ovaj: