Stipe Bralić: “Za Bosnu igra najbolja košarkašica svijeta!”

Sjajnu utakmicu odigrale su hrvatske košarkašice protiv Češke i izborile plasman u osminu finala Europskog prvenstva gdje im već danas na putu stoji reprezentacija Bosne i Hercegovine koju su naše u pripremama dva puta svladale u tijesnim završnicama.

Izbornik Stipe Bralić nije krio zadovoljstvo nakon pobjede i optimizam prije susreta s Bosnom i Hercegovinom:

“Igrali smo stabilno i mirno s dobrim šutom i kvalitetnom pas igrom u napadu  te čvrsto i jako u obrani. Čehinje nisu imale šanse. Ovo je prva pobjeda hrvatske ženske reprezentacije nad Češkom od osamostaljenja do danas. Sad je bitno dobro se odmoriti i sutra protiv Bosne napraviti iznenađenje, zaustaviti njihovu Amerikanku Jones, koja je vjerojatno najbolja igračica na svijetu i plasirati se među osam najboljih što bi bio fenomenalan uspjeh. Cure će dati sve najbolje od sebe i uz malo sreće, nadam se uspjehu.” – naglasio je Bralić.

Optimistične su i reprezentativke Ivana Dojkić i Iva Slonjšak.

“Dale smo sve od sebe u obrani i napadu. Svaka cura koja je ušla je dala dodatnu energiju i stvarno sam ponosna na sve cure i tako trebamo i nastaviti.” – rekla je Dojkić na čije se riječi nadovezala Slonjšak:

“Sutra protiv Bosne i Hercegovine ista energija i sve isto. Idemo na sve ili ništa. Vjerujem da će igračice kao i danas, obaviti svoj posao. Idemo to odraditi najbolje što možemo.”