Stigla odluka FIFE o ugovorima igrača i isplatama transfera

FIFA pokušava rasplesti klupko u kojemu su se našli klubovi i igrači u nezavidnoj situaciji kada zbog više sile nema natjecanja niti treninga, a teče ugovorna obaveza koju bi klubovi trebali ispoštivati, a brojnim igračima će ti isti ugovori isteći uskoro.

Oglas

Na dokumentu kojega je FIFA iznjedrila radila je radna skupina koja je donijela odluku prema kojoj bi se važeći ugovori klubova s igračima i stručnim stožerima trebali produžiti sve do završetaka natjecanja koja su proteklih tjedana prekinuta.

Oglas

Predloženo je da se izmijene termini za prijelazne rokove i da se usklade s datumima eventualnih završetaka natjecateljskih sezona kao i početaka novih. Za trenutačno stanje pozivaju se obje strane da pronađu zajednički dijalog i rješenja koja bi zadovoljila obje sve involvirane.

Oglas

U slučaju da dođe do preklapanja dviju sezona i/ili razdoblja registracije igrača, prioritet se daje bivšem klubu koji bi trebao završiti sezonu s originalnom postavom kako bi se sačuvao integritet domaćih prvenstava. To ne vrijedi ukoliko se sve zainteresirane strane slože za suprotno rješenje. Isplate transfera između klubova bi također trebale biti odgođene sve do početka nove sezone – navodi se u dokumentu kojega se donijela radna skupina.

Foto FB FIFA