Stariji pioniri Marsonije i požeške Slavonije odigrali prijateljsku utakmicu

Stariji pioniri Nogometnog kluba Marsonije igrači rođeni 2008. i 2009. godine protiv požeške Slavonije odigrali su prijateljsku utakmicu. Obje ekipe nisu nastupile kompletne jer su pojedini igrači s roditeljima na moru. Stoga je i odgođena utakmica mlađih pionira istih klubova, dok su stariji pioniri Marsonije s 3:0 došli do pobjede, premda su se Požežani predstavili u sasvim solidnom izdanju.

Oglas

Stariji pioniri Marsonije igrači rođeni 2008. i 2009. godine protiv požeške Slavonije odigrali su prijateljsko – pripremnu utakmicu u kojoj obje ekipe nisu bile kompletne. Više je bila oslabljena Marsonia budući je povratnik na klupu Armin Mašić imao samo jednu zamjenu. U prošloj sezoni ove dvije momčadi odlučivale su o tome tko će u kvalifikacije za Prvu ligu – mladeži te je utakmica tadašnjih igrača 2007. i 2008. godište na pomoćnom terenu s umjetnom travom na Stadionu uza Savu završila 3:3. Bijelo – crnima je bod bio dovoljan, ali se u kvalifikacijama nisu uspjeli plasirati u Prvu ligu mladeži. Tada je starije pionire Brođana vodio Marijan Zovko, dok je sada preuzeo mlađe pionire. Bijelo – crni bili su bolji tijekom cijele utakmice te bez obzira na izostanke zabilježili su pobjedu s 3:0.

Oglas

Od početka su stariji pioniri Marsonije imali nekoliko dobrih pokušaja preko Andreja Bošnjaka, Fabijana Seilija i vrlo dobrog Mateja Vukoje. Međutim, u svim tim situacijama na golu požeške Slavonije dobro je reagirao Leon Akmačić. Uz njega kvalitetu u momčadi Nevija Berdija pokazali su Josip Jakovac i kapetan Drago Marković. U samoj završnici prvog poluvremena domaći su došli do vodstva nakon što se u gužvi pred gostujućim golom dobro snašao Lovro Žanko za vodstvo starijih pionira Marsonije od 1:0. Na početku drugog poluvremena mladi Brođani povećali su na 2:0 kada je Leon Akmačić odbio udarac Fabijanu Seiliju, dok je isti igrač odbijenu loptu poslao u mrežu. Jednu od najboljih prigoda za pogodak Požežani su imali preko Mihaela Kapljarevića, međutim, na golu starijih pionira Marsonije odlično je 2 udarca obranio Danijel Safundžić. Do svog drugog gola na utakmici mogao je nešto kasnije doći Seili, ali je Akmačić obranio kao i pokušaj Mateju Vukoji. Kada bi Akmačić bio i svladan kao kod udarca Vukoje njegovu mrežu spasila bi greda. U samoj završnici utakmice stariji pioniri Armina Mašića ipak su postigli treći pogodak. Vrlo preciznim i odmjerenim udarcem Lovro Žanko postigao je svoj drugi gol za konačnih Marsonia – Slavonija (Požega) 3:0.

Oglas

Stariji pioniri Marsonije s pripremama su počeli 13. srpnja, dok su do sada odigrali 3 prijateljske utakmice. Ovaj vikend među 8 klubova nastupaju na turniru u Novoj Gradiški.

Tekst / Foto Josip Šebalj