Stariji pioniri Dinama osvojili županijski kup slavljem protiv Slavonije

U srijedu, 14. rujna, na terenu NK Slavonije odigrana je odlična finalna utakmica u kategoriji pionira u borbi za osvajanje županijskog nogometnog kupa. Prekrasan jesenji dan te mladost i borbenost mladih nogometaša na terenu ponudili su odlično skladanu simfoniju u kojoj su mogli uživati gledatelji na tribinama.

Naime, mladi nogometni virtuozi i iz Vidovaca su u polufinala kupa uvjerljivo svladali svoje vršnjake iz NK Slavije Pleternica visokim rezultatom 7:0, te tako osigurali finale kupa.
U finalu kupa susreću se s prijateljima iz NK Slavonije. Bila je to jedna vrlo zanimljiva utakmica čiji rezultat je zapravo trebao potvrditi rezultat koji su ista ta djeca, protiv iste te ekipe izborili prije nekoliko dana.

Naime, protekle subote su iste ekipe odmjerile svoje snage u redovnom 7. kolu Prve kvalitetne lige Slavonije i Baranje gdje su nogometaši NK Dinama Vidovci Dervišaga zasluženo pobijedili starije pionire NK Slavonije. Mladi nogometaši NK Dinama predvođeni trenerom Krunoslavom Pranjićem vjerovali su kako su dovoljno kvalitetni da mogu pobijediti ekipu , svoje prijatelje iz NK Slavonije za koju su znali kako igraju kvalitetan nogomet. Mladi Dinamovci slavili su rezultatom 3:1.

No budući neki pojedinci nisu mogli prihvatiti takav rezultat sumnjajući u kvalitetu igrača trenera Krune Pranjića, smatrajući kako je to samo sreća bila na njihovoj strani, trebalo je još jednom potvrditi kako ti mladi nogometaši izrasli iz Škole nogometa NK Dinamo Vidovci Dervišaga ipak igraju kvalitetan nogomet i mogu parirati kvalitetnim ekipama iz Slavonije i Baranje.

Prvo poluvrijeme nije izgledalo previše obećavajuće za mlade Vidovčane jer su napadači bili dobro čuvani od protivničke ekipe te nisu uspjeli kvalitetno realizirati svoje napade na gol protivnika. Naprotiv, protivnik uspijeva iz prekida poslati loptu u Dinamovu mrežu. Minimalnom prednošću NK Slavonije ekipe odlaze na poluvrijeme.

U svlačionici trener Kruno uspijeva svoje igrače probuditi, motivirati i osvijestiti o onome što jesu kao ekipa. Upravo tako izlaze u drugom poluvremenu na teren, kao kompaktna ekipa, uvjerljivo i s punim povjerenjem i poštovanjem u svoga suigrača uspijevaju pogocima Luke Vidića, Lovre Matoša i Filipa Bojića potvrditi rezultat od prije par dana. Ekipa je ponovno pokazala kako ima kvalitetne igrače ne samo u napadu, nego će požrtvovno smisao igri ponuditi i vezni, bočni igrači a obrana će poput sigurne utvrde do krajnjih granica braniti boje svoga kluba. Bila je to opet uvjerljiva pobjeda 3:1 koju su izborili upravo zato što su igrali nogomet kao ekipa.

Snažno je u srcima tih mladih nogometaša odjeknulo obraćanje koje im je uputio njihov trener Krunoslav Pranjić po dolasku u klub. Čestitavši im ponajprije na ostvarenoj pobjedi, osvajanju kupa zahvalio im je što su htjeli slušati i vjerovati svome treneru koji uvijek vjeruje u njihove mogućnosti i kvalitetu, te ukazao na ono što im kroz sve te godine koje radi s njima ukazuje – a to je bitna činjenica kako ne smiju stati raditi, kako kontinuirani rad i zalaganje mora dati i dobre rezultate.

Upravo ova generacija 2006/2007 je generacija koju je trener Kruno godinama odgajao, stvarao, nadograđivao, koja ima dobre predispozicije za napredak i koja svakako puno obećava jer ju čine kvalitetni mladi sportaši.

Pobjednički pehar ekipi NK Dinama Vidovci Dervišaga uručio je Damir Bognar, tajnik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije.

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.