“Stari datum, novi doživljaj” – 21. Pannonian Challenge

Glavni organizator Pannoniana Jurica Barać i Načelnik Stožera civilne zaštite grada Osijeka i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota prilikom treptaja ili pokreta očiju ukazivali su na određeno emotivno stanje pri elaboriranju situacije uoči 21. Pannonian Challengea, koji se od 12. do 16. kolovoza održava u Osijeku. Na Pannonian Challenge nitko ne ostaje ravnodušan. Ove godine u sklopu Pannoniana održat će se i Prvenstvo Hrvatske u BMX freestyle kategoriji. Opsežni radovi, koji su započeli početkom srpnja, uskoro se privode kraju. Velika novost je i element zvan Chicago, a sve to pa i malčice više bit će u osječkom skate parku na lijevoj obali Drave, najsuvremenijem i najopremljenijem skate parku u Europi.

– Glazbenog dijela i koncerata nema,ali zato ima tzv. DJ streaming na kanalima Pannonian Challenge-a,gdje će naši “diđeji” puštati setove između 22 h i 2 ujutro. Pred nama je najizazovnija godina,gdje smo barem tri – četiri puta promijenili planove,uz promjenu datuma održavanja. Korona kriza je zahvatila cijeli svijet, a ne samo nas,ali smo uspjeli iznaći način kako da održimo Pannonian,kako ne bi prekinuli tradiciju i da zajedno preživimo sve što nas je zadesilo. Ovogodišnji Pannonian je zapravo jedno od rijetkih natjecanja,ako ne i jedino koje će se u svijetu dogoditi,uopće za vrijeme ove krize i ono što je nama bilo najvažnije da pošaljemo poruku da nevezano kako je kriza da sport,glazba i kultura ne staju,nego idu dalje i to uvijek tako i treba biti. Pitanje svih pitanja koje se postavilo zadnjih mjesec dana hoće li biti publike?! 

Teška srca,usprkos svim kalkulacijama,projekcijama  i razgovorima sa stručnjacima,donijeli smo odluku da ove godine idemo bez publike. prije svega sigurnosti svih nas,sigurnosti svih sportaša,da se ne dogodi neka eskalacija,da ne izgubimo povjerenje kako bi se događaj mogao nastaviti, a bila je to teška odluka. Neki su rekli neka bude petsto ljudi na tribinama,ali tko smo mi da određujemo tko može ili ne,biti nazočan. Stoga,potrudili smo se da Pannonian bude u novom doživljaju,da sve možete pratiti na našim kanalima,Live streamingu i u puno većem izdanju preko društvenih mreža. 

Tako da smo u tom novom doživljaju ,uvjeren sam pripremili sve da publika na kraju ipak bude zadovoljna. Imamo skoro 200 vozača iz cijele Europe,najbolje hrvatske vozače,a sve nam to daje nadu kako će Pannonian biti na razini prošlogodišnjeg. Naravno,publika će faliti ali vraćamo se vjerujem brzo,poentira  Jurica Barać.

Dugo se vole Pannonian Challenge i grad Osijek!

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Osijeka i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota: Ušli smo u jednu fazu koja je za sve nas nova s obzirom na epidemiološku situaciju od početka možemo reći ove godine,no vidimo da se poslovanje i cjelokupan život prilagođava novim okolnostima,tako i u sportu,kulturi i svemu ostalom što se dešava, jer jednostavno život mora teći dalje,moramo se prilagoditi. Imamo nešto što je ekstremno,novo normalno i tako se pristupilo ovom projektu. Bilo je razmišljanja da se ova godina preskoči,pa bi onda bilo zgodno 2021. održati 21. Pannonian Challenge. Odlučili smo ipak zadržati kontinuitet i nastaviti ono što smo zacrtali. Htio bi se zahvaliti organizatoru a s druge strane kao načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka uz sve ono što smo pratili i gledali kroz epidemiološku situaciju, procijenili smo da je u ovom trenutku zbog sportaša i organizatora ali i svih naših sugrađana osmišljena platforma bolja ,a na koncu da svedemo rizik na što nižu razinu. Grad Osijek je sve ove godine veliki partner ne samo u financijskom već i logističkom smislu i to ćemo biti i nadalje. Na kraju Boris Piližota pozvao je sve naše sugrađane da se uključe na platformama na kojima će biti dostupni LIVE prenosi i okuse jedan novi doživljaj Pannoniana.

 

%d blogeri kao ovaj: