Stanko Vlainić Dida će do nastavka prvenstva zasjati u punom sjaju

Stanku u prvenstvu zbog pandemije kada nogometni tereni miruju te na njima nema nikakvih aktivnosti pa ni treninga mnogi klubovi koriste kako bi uredili svoju infrastrukturu.

Stoga su se u Željezničaru prihvatili mnogih radova kako na terenu, a tako i u samoj unutrašnjosti, odnosno prostorijama na Stadionu „Stanko Vlainić – Dida“.

Oglas

Prvo što se krenulo, a zahtijevalo je hitnu intervenciju bilo je pronaći curenje vode u svlačionici koja je namijenjena za gostujuće ekipe. Krenulo se razbijati pločice i tražiti gdje voda curi što se na kraju pronašlo, međutim, šteta je napravljena. Zidovi su povukli vlagu tako da bi sada toplo vrijeme koje dolazi trebalo posušiti zidove. Prognoza je da je voda curila između dvije do 3 godine što se osjetilo i na računima za vodu koja su stizala svaki mjesec.

Oglas

Oglas

Na sva 3 nogometna terena bačeno je gnojivo kako bi i vegetacija koja dolazi s proljećem učinila svoje. Također je glavni teren prozračen posebnim strojem koji je namijenjen za tu funkciju.

S obzirom da u utrobi Stadiona „Stanko Vlainić – Dida“ ima prilično prostora treneri iz Škole nogometa Željezničara odlučili su jednu prostoriju urediti za trening. Pogotovo će im ona dobro doći kada je loše vrijeme ili u zimskim uvjetima kada se ne može na vanjski teren.

Uz Gorana Akšamovića koji vodi limače s njim istu selekciju vodi Kristijan Šimić. Za one još mlađe predlimačiće i limačiće zadužen je Mladen Grabarević, dok su mlađi pioniri kod Filipa Barukčića. Stariji pioniri su u rukama Donalda Družijanića, dok su kadeti kod Darka Oreča. Brigu o juniorima i seniorima vodi Gabrijel Crnković. Među najstarijim članovima kluba je Ivan Kulić koji je godinu i pol na funkciji tajnika. Iza njega je više od 50 godina provedenih u nogometu, dok je prvu registraciju imao još 1966. godine u Mladosti iz Bickog Sela.

Svi ovi radovi koji se trenutno obavljaju na Stadionu „Stanko Vlainić – Dida“ bit će dovoljni kako bi HNS izdao licencu za igranjem Druge lige ukoliko ju izbori Marsonia u ovoj sezoni koja je prekinuta.

Između ostalih radova na stadionu uređene su odnosno okrečene svlačionice koje koriste polaznici škole nogometa što su učinili njihovi roditelji. U planu je urediti svlačionicu od seniorske ekipe Željezničara te se još samo čeka zeleno svijetlo za početak treninga i mogući nastavak prvenstva.

(Josip Šebalj)

Foto FB Željezničar