Stadion “Kurije” spreman za nove izazove: NK Dinamo Kapela Dvor u iskušenjima 1.ŽNL VPŽ!

NK Dinamo iz Kapela Dvora nakon vrlo dobre sezone u 2.ŽNL Zapad gdje su odličnim partijama osigurali drugo mjesto, sezonu su okrunili plasmanom u 1.ŽNL nakon pobjede u kvalifikacijama za popunu 1.ŽNL slavljem u oba susreta u srazu sa Zrinskim iz Nove Bukovice. Za dojmove iz ovog pitoreskrog podneblja zamolili smo ljude iz uprave novog županijskog prvoligaša.

Oglas

Dinamo iz Kapela Dvora u nadolazećoj 2022/23. sezoni nastupat će u okviru 1.ŽNL nakon što su odradili odličnu prošlu sezonu koju su završili na drugom mjestu 2.ŽNL VPŽ Zapad uz učinak od deset pobjeda, tri remija i pet poraza. Sezonu su zaokružili predstavama u dodatnim kvalifikacijama kada su dva puta slavili (2:0 i 3:2) nad drugoplasiranom ekipom 2.ŽNL VPŽ Istok, Zrinskim iz Nove Bukovice. Klub su do novog povijesnog uspjeha predvodili najbolji strijelac kluba Stjepan Rajnović koji je postigao 19 golova te njegovog suigrača u napadu Mirka Iličića, koji se posebno iskazao i u dodatnim kvalifikacijama.

Oglas

Evo što su nam rekli o protekloj sezoni: “Prošlogodišnje prvenstvo možemo ocijeniti kao vrlo dobro, pokušali smo se nametnuti za sami vrh tablice ali sa ponekim kiksevima na početku proljetnog dijela prvenstva, prvak nam je bodovno pobjegao pa nam je preostala borba za drugo mjesto, koja nam se na kraju ispatila jer smo zaslužili igrati kvalifikacije za prvu ligu što smo na kraju i ostvarili.”-prokomentirali su nam iz Kluba.

Oglas

O klupskim ambicijama u novoj sezoni: “Budući da smo sada u višem rangu, ići ćemo utakmicu po utakmice te pokušati svakome otkinuti bodove jer podosta igrača po prvi puta igra prvu ligu, ali smo kvalitetni na svakoj poziciji te se nadamo da ćemo drugim klubovima zadavati puno muka na domaćem ali i gostujućim terenima.”- zaključili su iz Kluba.

Popis igrača koji su se priključili novom prvoligašu je zbilja respektabilan, a među njima se nalaze Mateo Lončar, Vladimir Juhas, Vladimir Puškarić, Valentino Kaladić, Slavko Jagarinac, Mihael Tambolaš, Alen Hodak te iskusni vratar Robert Bunjevac. Uz igrače koji su ostali u klubu, potrebno je spomenuti kako Klub sa radošću iščekuje povratak ozlijeđenog igrača Kristijana Blažekovića bez kojega su igrali veći dio drugog dijela prvenstva. Što se tiče odlazaka, Klub su napustili momci koji su im puno pomogli u ostvarenju drugog mjesta i na tome su im izrazito zahvalni.  

Za komentar zamolili smo i stratega NK Dinama Kapela Dvor:  “Na inicijativu nekolicine i uvidom u mlade prospektivne igrače prisutne u NK Dinamo Kapela Dvor, prije dvije godine odlučio sam prihvatiti ulogu njihovog novog trenera. Tijekom te dvije godine napravili smo puno. S jednog kraja ljestvice došli smo na sam vrh i zajedno odlučili dati sve od sebe da bismo si omogućili mjesto u višoj ligi. Iako dečki imaju potrebne sposobnosti i vještine, do ovdje nas je doveo konzistentan rad i trud koji se izgleda uvijek isplati. Jedan cilj smo ostvarili, sada idemo dalje korak po korak, zajedničkim snagama kao i dosada. “– Andreas Černeli, strateg NK Dinamo Kapela Dvor.

Što se tiče pripremnih utakmica, NK Dinamo Kapela Dvor dosad je unutar općine odigrao tradicionalne memorijalne turnire u Dugom Selu, Lukaču, Gornjem Bazju te u Kapela Dvoru gdje su bili domaćini. Također su odigrali i tri pripremne utakmice, protiv NK Mladosti iz Čađavice u kojoj su slavili 10:0, druga protiv NK Drave iz Terezinog Polja koju su pobijedili 7:4 te protiv NK Munje iz Velikog Rastovca u kojoj su također obilježili pobjedu 5:1.

Od novosti u klubu iz kluba izdvajaju da su u okviru športsko rekreacijskog centra prije dvije godine moderno uređene tribine, svlačionice te nogometni teren. Na nogometnom terenu je ove godine postavljeno automatsko navodnjavanje te je još u planu postavljanje razglasa te natkrivanje sjedećih mjesta tribine. Uz ostala sitna unapređenja, uskoro bismo mogli reći da su radovi na stadionu „Kurija“ gotovi.

Sportski nogometni klub Dinamo Kapela Dvor osnovan je 1976. godine te kroz cijelu svoju povijest, neovisno o natjecanju o kojem je riječ, privlači mnoge gledatelje na svoj stadion. Nakon 11 godina izbivanja, klub se vraća u 1.ŽNL, a u međuvremenu je u sezoni 2017./2018. osvojio naslov prvaka u 3.ŽNL te je pobijedio u spomenutim kvalifikacijama za nadopunu lige 2022. godine. Klubu iz Kapela Dvora želimo puno uspjeha u etabliranju kluba u novim, zahjevnijim izazovima višeg ranga natjecanja!