/Sretan rođendan Staroj dami hrvatskog nogometa DANAS JE SREDIŠNJI DAN PROSLAVE
received_419631055494178

Sretan rođendan Staroj dami hrvatskog nogometa DANAS JE SREDIŠNJI DAN PROSLAVE

Danas je središnji dan proslave stotog rođendana vinkovačkog ponosa, Stare Dame, Cibalije!

Klub je osnovan 1919. godine kao Hrvatski građanski željezničarski klub Cibalia. U razdoblju NDH klub je nastavio djelovati zbog čega je nova komunistička vlast godine 1945. zamrznula njegovo djelovanje, a 1947. i ugasila. No, na njegovim temeljima, njegovom stadionu, s većinom njegovih igrača, spajanjem RSFD Sloga i OFD Graničar nastao je Dinamo Vinkovci. Klub je u drugu jugoslavensku ligu ušao 1968., a u prvu 1982. gdje je igrao pet sezona, nakon čega je administrativnim putem izbačen u Drugu saveznu nogometnu ligu. Godine 1990. vraćeno je staro i prvotno ime Cibalia.

Danas su osjećaji pomješani, tužno je vidjeti Cibaliju u trećem razredu hrvatskog nogometa, a opet ta mlada momčad igra sjajno, niže pobjedu za pobjedom i u sljedećem kolu ima priliku i matematički potvrditi naslov prvaka i, nadamo se, plasman u 2. HNL.

Bez obzira na sve probleme, na činjenicu da je život nikad nije mazio, Cibalia je velikan hrvatskog nogometa, klub koji ima simpatizere u svim krajevima naše domovine, od krajnjeg juga, preko Istre do sjevera Nebeskoplavi su svima dragi, a tu je i posebna veza sa Hercegovinom gdje su zaista omiljeni. Široka slavonska duša koja je i duša Cibalije drugačije i ne zna, drugačije i nije zaslužila!

Rođendan svoje prve ljubavi uvijek je poseban, pa je i ovaj okrugli poseban za Ultrase koji već tjednima dišu u rođendanskom ritmu. Danas od 17 sati kreće bogat program, a bit će ga i u narednim danima.

FB_IMG_1557166954953

Veliki događaji vezani za Staru Damu ne mogu proći a da se se ne sjetimo Stjepana Vojnića, mladića koji je istinski živio za ovaj klub. Za kraj ćemo Cibaliji čestitati rođendan pjesmom, Stjepanovom pjesmom, koja svjedoči koliko je to velik klub, a ovaj rođendan neka bude točka iz koje će krenuti tamo gdje ga svi želimo vidjeti, u stabilnu budućnost u samom vrhu hrvatskog nogometa.

Podijeli
  •  
  •  
  •