Središnji državni ured za sport o budućnosti sporta u Hrvatskoj

Državni tajnik Tomislav Družak održao je nekoliko sastanaka s predstavnicima nacionalnih sportskih saveza, a nakon njih je na stranicama Središnjeg državnog ureda za sport preneseno što se na njima razgovaralo.

Oglas

Na sastancima je naglasak stavljen na trenutačnu situaciju i sve probleme s kojima se susreće sektor športa, ali i na korake koje je potrebno poduzeti nakon završetka epidemije kako bi se šport čim prije vratio u normalno funkcioniranje

Oglas

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak zajedno sa suradnicima proteklih je dana održao sastanke s čelnicima krovnih športskih udruženja te 15 najvećih nacionalnih športskih saveza na temu aktualne situacije u športu izazvane pandemijom koronavirusa.

Oglas

Na sastancima je stavljen naglasak na trenutačnu situaciju i sve probleme s kojima se susreće sektor športa te se raspravljalo o financiranju, mogućnostima trenažnih procesa, procjeni gubitaka za sektor športa, ali i izlaznim rješenjima za razdoblje nakon pandemije te koje je korake potrebno poduzeti kako bi se šport čim prije vratio u normalno funkcioniranje. Svi sudionici složili su se kako je situacija iznimno teška, kao i u svim drugim područjima djelovanja, te su otvorili mnoga pitanja, ali dali i konkretne prijedloge i rješenja.

„Željeli smo izravno od dionika čuti kakva je situacija na terenu i stanje je otprilike onakvo kakvo smo i očekivali. Sve probleme koji su izneseni pokušat ćemo rješavati korak po korak, sukladno situaciji i danim mogućnostima, ali zajednički zaključak je da će se šport sigurno izvući iz ove situacije uz suradnju i sinergiju svih dionika“, rekao je državni tajnik Družak.