Srebro za mlade odbojkašice Belišća

Mlađe kadetkinje Odbojkaškog kluba Belišće, na finalnom turniru Prvenstva Slavonije i Baranje, koji je održan u subotu 19.rujna u dvorani Gradski vrt u Osijeku, osvojile su 2. mjesto.
Na turniru su sudjelovale 4 najbolje ekipe, koje su kroz Prvenstvo Slavonije i Baranje u konkurenciji 19 ekipa  ostvarile plasman u samu završnicu.
Mlade Belišćanke su u polufinalu u napetoj i uzbudljivoj utakmici pobjedile uvijek neugodne odbojkašice Čepina rezultatom 2:1, dok su u finalu sa Osiječankama poražene 2:0. U utakmici za 3. mjesto Čepin je pobjedio ŽOK Vinkovce također sa 2:0. Sve 4. ekipe sa finalnog turnira ostvarile su plasman na Prvenstvo Hrvatske.
Protiv Čepina smo nakon izgubljenog prvog seta u drugom i trećem uspjeli nametnuti naš ritam i ostvariti plan da jakim i ciljanim servisima onemogućimo njihov napad preko sredine mreže, a onda i olakšamo sebi obranu i kroz kontranapade dođemo do važnih poena. To nam je i uspjelo, ali u finalu protiv Osijeka, koji je kompletnija i viša ekipa, uspjeli smo bit ravnopravni samo do 19. poena 1. seta i zlato je zasluženo pripalo odbojkašicama Osijeka.
Ipak i ovo je za nas veliki uspjeh i potvrda kvalitetnog rada sa mlađim selekcijama u našem klubu, dok će djevojkama za nagradu biti odlazak na Prvenstvo Hrvatske koje će se od 25.-27. rujna održat u Zadru. (trener Josip Kalem)