/ŠRD Mrena: Uspješni zaslužuju potporu DRENOVAČKI RIBIČI RADE VELIKI POSAO
Screenshot_1

ŠRD Mrena: Uspješni zaslužuju potporu DRENOVAČKI RIBIČI RADE VELIKI POSAO

BRODSKI DRENOVAC – Još jedan objekat društvenog standarda iz projekta ravnomjernog razvoja koji  Grada Pleternice uspješno provodi  na cijelom svom upravnom području,  proteklih dana priveden je  kraju.
          U sklopu ribnjaka ŠRD MRENA u Brodskom Drenovcu,  prošle jeseni izgrađena je  nadstrešnica -sjenica, veličine 120 m 2, a proteklih dana  dobila je  i limeni pokrov čime je dovršena njena izgradnja. Potrebiti materijal za ovu namjenu osigurao je Grad Pleternica, a sve građevinske radove, osim limarskih ,  odradili su vrijedni članovi ovoga društva,  na čelu sa vrlo agilnim tajnikom,  Ivicom Skeledžijom.
           Dovršenjem ovog objekta,  na drenovačkom ribnjaku radovi neće stati. Prema kazivanju tajnika Skeledžije, čeka se nešto niži vodostaj u ribnjaku kako bi se moglo pristupiti izmuljivanju i produbljenju ove ribolovne vode, sa čime bi se  njena ukupna površina povećala. Usporedo sa ovim radovima, planira se i uređenje unutar i okolo nadstrešnice, zidanje pečeranje i postavljanje stolova i klupa , te uređenje okoliša.
          Najveći i najzahtjevniji posao, koji stoji pred  drenovačkim ribičima i koji  sami neće moći odraditi je,  izgradnja i nasipanje tvrdim materijalom, kamenom, pristupnog puta od glavne seoske prometnice do ribnjaka, u dužini od oko osam stotina metra i širine četiri metra. Kako nam je tajnik društva Skeledžija rekao , u riješenje ovoga problema i posla  svakako očekuju uključenje Grada Pleternice i gradonačelnice Antonije Jozić, jer su ne razvrstani putovi u nadležnosti lokalne samouprave, a u ovome poslu  ne bi trebala izostati niti pomoć Županije i župana Alojza Tomaševića, koji je i u proteklih pet godina nekoliko puta  pomagao drenovačkim ribičima. Ulaganja u ovaj legalni ne razvrstani poljski put ne bi trebala biti velika i skupa investicija s obzirom da je ova trasa puta već nasuta riječnim šljunkom. Kamena podloga i fino nasipanje sa odvodnim slivnim kanalima ovaj put bi učinili provoznim i sigurnim za sva vozila, ne samo za pristup ribnjaku , nego i za poljoprivredne strojeve,  koji obavljaju radove na okolnim njivama.
           Kada su prije pet godina u Brodskom Drenovcu zaljubljenici u ribolov osnovali ŠRD MRENA, malo je tko očekivao da će u tako kratkom vremenu toliko puno napraviti i da će za  učlanjenje u njihovo društvo interes iskazivati i ribiči iz ostalih sela pleterničkog kraja, pa i iz samog Grada Pleternice. Sve je ovo dokaz da se u ovom društvu dobro radi i da  će pozitivnih akcija i uspješnih rezultata i u buduće  biti, u čemu ih treba podupirati, pa neka im je BISTRO.
Tekst i foto: Franjo Memedović
Podijeli
  •  
  •  
  •