/Protiv Srbije za prestiž – tko protiv Hrvatske u drugom krugu HRVATSKA SE SPAJA S GRUPAMA B I C
karačić ehf euro fb

Protiv Srbije za prestiž – tko protiv Hrvatske u drugom krugu HRVATSKA SE SPAJA S GRUPAMA B I C

Večerašnji susret protiv Srbije nema nikakav rezultatski značaj no ova utakmica je uvijek više od obične. Lino Červar će vjerojatno dati priliku svima, nastojat će odmarati svoje glavne adute no zbog nastavka pobjedničkog niza i dobre atmosfere bilo bi lijepo ne izgubiti ovaj susret.

Hrvatska je definitivno prva u skupini A, nakon čega se prave dvije nove grupe s po 6 ekipa, a grupu u kojoj će igrati Hrvatska uz pobjednika susreta Crna Gora – Bjelorusija činit će po dvije najbolje ekipe iz grupa B i C.

Trenutno su najizgledniji kandidati s kojima bi Kauboji trebali igrati u grupi B domaćin Austrija koja bi pobjedom u zadnjem kolu protiv Makedonije pogurala sa sobom Češku koja je vjerojatno drugi putnik iz ove skupine.

Skupina C je nominalno puno jača i najvjerojatnije će u nastavak natjecanja Španjolska i Njemačka. Španjolci su bili uspješniji u međusobnom ogledu, a Njemačka treba pobjedu nad očito najslabijom ekipom ove grupe Latvijom za prolazak dalje.

S obzirom da će Hrvatska u startu imati prednost i dva boda iz prvog kruga za očekivati je da se ravnopravno upusti u borbu za polufinale s Austrijom i Španjolskom koje bi također trebale u drugu fazu s dva boda na računu.

Grupe i rezultati dosadašnjih susreta:

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

Foto FB EHF Euro, SS eurohandball.com

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.