Sprema li HNS novi crikus s ligama?

Iako nitko ne može prožvakati ova nakaradna imena hrvatskih klupskih natjecanja, postoji mogućnost da će to biti zaista beznačajna predstava HNS cirkusa koji po mnogim kuloarskim pričama sprema mega točku, zabavu epskih razmjera.

Oglas

Ako se pokaže točnim priča da će se 3. HNL, ili kako je vitezovi okruglog stola zovu 2. NL, proširiti na 18 klubova zaista će se ugasiti svaka nada da je s Marijanom Kustićem došlo do nekakvog iskoraka prema jednom lijepo posloženom Savezu u kojem postoje pravila, i to pravila koja se i poštuju i vrijede isto za sve. Istupanjem Intera iz 2. HNL u nju je ušla Croatija iz Zmijavaca, dok je 3. HNL ostala na 15 klubova. Odlukama HNS-a jasno je da liga treba brojati 16 klubova, dakle koristeći zdrav razum za to mjesto bi se trebali potući Trnje i Hrvatski vitez iz Posedarja, no nismo jednom svjedočili da gdje počinje HNS završava logika, a i zdrav razum.

Oglas

I Trnje i Hrvatski vitez nisu klubovi od posebnog interesa hrvatskog nogometa, ali to jesu Karlovac, Zadar i Crikvenica. I dok Crikvenica i ima nekakav legitimitet jer je bila prvak 3. HNL Zapad, no nije mogla u kvalifikacije jer nije ispunila kriterije licenciranja, prvospomenuti dvojac ne ispunjava onaj osnovni kriterij – rezultatski. Odluče li se u HNS-u zaista na ovakvu odluku i lansiraju Zadar i Karlovac u 3. HNL bez temelja u bilo kakvoj logici sam Marijan Kustić bez obzira što napravio do kraja svog mandata uvijek će se pamtiti kao čovjek koji je vlastitim odlukama krojio lige, kao čovjek za kojega pravila nisu vrijedila. Naravno, ovo je sve za sada na razini nagađanja, no već činjenica da HNS nije odmah po istupanju Intera objavio da Trnje i Hrvatski vitez igraju za to mjesto, jasno je da se vrte i ovakve ideje.

Oglas

Čitavu priču može spriječiti samo jedan klub koji će biti dovoljno hrabar da ne potpiše sudjelovanje u ovakvoj ligi, no poučeni i iskustvima s istoka gdje je sličnim principom slagana MŽNL Osijek – Vinkovci prilično smo sumnjičavi da će se naći taj jedan hrabri koji će okrenuti palac dolje odlukama vrhuške HNS-a. Razlozi su i više nego jasni. Ostaje nada da će ipak zdrav razum pokucati i na vrata Saveza…